SGW verliest opnieuw op Berlare

SGW verliest opnieuw op Berlare

Het is de A-kern van SGW wederom niet gelukt om een duel winnend te kunnen afsluiten. Op het kille terrein van SK Berlare leed men zaterdagavond een kansloze 4-1 nederlaag tegen SK Berlare, een echte counterploeg terwijl de mannen van hoofdcoach Stefan Van Dender het moeten hebben van echt vechtvoetbal. Eerder die dag wonnen onze beloften met 4-2 van Berlare.

Vooraf was men positief gestemd op een goede afloop maar naar mate de wedstrijd eenmaal op gang werd gefloten door scheidsrechter David Stevens werd al vrij vlug duidelijk dat SGW een moeilijke avond tegemoet zou gaan.

De ploeg van SK Berlare-hoofdcoach Peter De Jaeger had in de persoon van spits Xavier Deschacht een speler met scorend vermogen in de gelederen die in het team van SGW evenwel ontbrak.

Reeds in de 14e minuut van de eerste helft zette dezelfde Deschacht zijn ploeg , SK Berlare, op een 1-0 voorsprong. SGW kon daar weinig tegenoverstellen. Zo miste Ian Raeymaekers na een goede voorzet van Stanny De Beule.

De beste kansen in de eerste helft waren voor de thuisclub. Dankzij twee treffers in de slotfase van de eerste helft van wederom Xavier Deschacht (43ste min.) en Gauthier Lauwers (44ste min.) stond het bij de rust al 3-0 voor SK Berlare.

De tweede helft was in feite overbodig want SGW was niet bij machte om SK Berlare-doelman Jan Van Den Abbeele ook maar enigszins te bedreigen. In de 60ste min. milderde Jerry-John Asamoah voor SGW tegen (3-1). Een minuut later moest SGW-doelman Ilias Rchidi een schot van Kenzo Deswert pareren anders werd de achterstand voor SGW nog groter.

In de slotminuut bepaalde Gilles Pottie de eindstand toch nog op 4-1 voor de thuisclub
In de tweede helft voerde Stefan Van Dender in zijn team (SGW) nog een drietal wissels door.

De basisspelers Jordy Bogaert, Sam Van Den Abeel en Ibrahim Ben Sellam werden vervangen door respectievelijk Maxim d’Hondt (75ste min.) , Daan Van Der Loo (87ste min.) en Largo Konrad (89ste min.).

Vier spelers van SGW liepen tegen een gele kaart aan: Ameth Gaye, Enzo Van Wingen, Sam Van Den Abeel en Kursun Cuneyt.

Van de onderste ploegen verloren in hert afgelopen weekeinde naast SGW ook Robur Moerzeke (0-3 thuis tegen leider KVV Zelzate) en Sottegem (1-3 thuis van Voorde).
Het eveneens nog bedreigde Denndermonde (momenteel nummer veertien) won opnieuw. De trainerswissel heeft die ploeg kennelijk vleugels gegeven want dit maal werd uit verrassend met 1-2 gewonnen bij Lochristi.

De Dendermondse formatie is dankzij die nieuwe zege goed op weg om degradatie naar 2e provinciale te voorkomen.

SGW (laatste) en Robur Moerzeke (voorlaatste) mogen beiden nog hopen op een wonder.

Het verschil tussen nummer laatst (SGW) en nummer dertien (Sottegem) bedraagt thans al tien punten met nog dertien wedstrijden voor de boeg.

Komende zondag komt Zele op bezoek in het Houtvoort stadion.
Het duel begint om 15.00 uur.

Supporters allen op post.

ShareFilter