Opendeurdag in het Houtvoortstation

Opendeurdag in het Houtvoortstation

Zonder de geschorsten Ibrahim Ben Sellam en Sam Van Den Abeel en de wegens examens afwezige Largo Konrad stelde de A-kern van SGW zondag zwaar teleur door in het eigen Houtvoort stadion met zware 2-7 eindcijfers te verliezen van KFC Zele alwaar Eric Kint (vorig seizoen nog T2 bij SGW) nu T2-trainer is.

Het thuispubliek kon dan ook na afloop weinig lof uiten voor de acteurs op het veld.
Voor de thuisaanhang was dit één van de slechtste wedstrijden (vooral de tweede helft) van het seizoen en met nog twaalf wedstrijden voor de boeg lijkt een tweede achtereenvolgende degradatie een kwestie van tijd te worden.

Niemand gelooft nu nog in een ommekeer.
De wedstrijd was nog maar amper vijf minuten ver of onze doelman Ilias Rchidi ging in de fout. Hij verloor de bal aan tegenspeler Michaël Poppe die het leer voor de eerste maal achter de thuisdoelman plaatste.

Zoals zo dikwijls was SGW weer op achtervolgen aangewezen.

In de dertiende minuut zette Arno De Craigny na balverlies van Mo Dahmany de bezoekers eerst op een 0-2 voorsprong waarna thuisspeler Jordy Bogaert met het hoofd in de zestiende minuut tegen scoorde (1-2) en alles was weer mogelijk. Kort daarvoor had Ian Raeymaekers nog de kruising geraakt na een verre lob. De factor geluk is ook al een tijdje op ski-verlof...

De bezoekers gingen door en wilden meer en in de 25ste minuut maakte bezoeker Lars Kint er eerst 1-3 van waarna twee minuten voor het verstrijken van de eerste helft Cuneyt Kursun voor de uiteindelijke 2-3 ruststand zorgde.

SGW koesterde zodoende weer hoop voor de tweede helft.

Hoofdcoach Stefan Van Den Dender zal zijn team in de rust ongetwijfeld opgepept hebben om in de tweede helft wat minder cadeautjes uit te delen.

Met deze opdracht voor ogen en de minieme achterstand bij rust behoorde het nog tot de mogelijkheid om iets te rapen.

Het leek evenwel een droom want de tweede helft was nog maar drie minuten oud of Zele-speler Michaël Poppe kreeg vrije doorgang en zorgde voor 2-4.

Alle spelers van de thuisclub deelden in de malaise. De aanval was onmondig, middenveld en verdediging hielden opendeurdag, waarvan Zele graag profiteerde. Dankzij treffers van Maarten Cooreman (65ste minuut), Stef De Bruyne (70ste minuut) en nogmaals Maarten Cooremans (90ste minuut) prijkte na afloop een 2-7 eindstand op het scorebord.

Een zwaar verdict voor de thuisploeg met geen hoop meer voor de rest van de competitie.

In de tweede helft voerde SGW-hoofdcoach Stefan Van Dender nog een tweetal wissels door.

In de 71ste minuut haalde hij Enzo Van Wingen naar de kant ten voordele van Sander Annaert en twee minuten later kwam Arno Weyn in het veld voor Cuneyt Kursun.
Het degradatieduel tussen Dendermonde en Sottegem eindigde in een 1-2 overwinning voor de bezoekers.

SGW is nog altijd zestiende en hekkensluiter met 7 punten. Dat zijn er drie minder dan Robur Moerzeke (vijftiende).

Daar boven staan thans Dendermonde met zeventien punten (14e plaats) en Sottegem met twintig punten (dertiende plaats).

Komende zondag gaat SGW op bezoek bij Lochristi dat zaterdagavond met 1-3 won bij Aalter.

Het duel begint om 15.00 uur.

Supporters allen op post.

ShareFilter