Gepaste reactie op Lochristi!

Gepaste reactie op Lochristi!

Na de wanvertoning van de A-kern van SGW een week geleden op eigen terrein tegen KFCE Zele (een 2-7 afstraffing) had hoofdcoach Stefan Van Dender zijn team voor het duel van afgelopen zondag uit bij SK Lochristi op enkele plaatsen gewijzigd en dat leidde enigszins tot succes.

Zo zaten doelman Ilias Rchidi, Largo Konrad en Enzo Van Wingen op de reservebank ten voordeel van doelman Bertus Van Overmeiren (hij keepte een voortreffelijke wedstrijd), en Sander Annaert.

Captain van de ploeg was dit maal Sam Van Den Abeel die overigens een verdienstelijke wedstrijd speelde. Dat kan ook gezegd worden van zijn medespelers.

Het duel eindigde in een terecht 1-1 gelijkspel, een stand overigens die al bij de rust was bereikt.

Er werd de gehele negentig minuten door de spelers van Stefan Van Dender voor de volle honderd procent gestreden voor iedere bal. Soms ging dit gepaard met wat harde charges maar de wedstrijd verliep overigens wel fair.

Het was SGW dat na amper acht minuten spelen in de eerste helft met 0-1 de leiding nam via een lob goal van Jerry-John Asamoah over de thuisdoelman Kenneth Van De Velde die een misverstand in de thuisverdediging doeltreffend afrondde. Dezelfde doelman werd bij het begin van de tweede helft vervangen door reservedoelman Simon Van Den Berghe. Kort voor de rust raakte hij dusdanig geblesseerd dat hij niet meer verder kon.

Nog voor het half uur kwam de thuisclub langszij via een treffer van Keanu Heirewegh.
Met zijn tweede gele kaart mocht SGW-doelpuntenmaker Jerry-John Asamoah na een half uur spelen het speelveld verlaten en moest SGW met een man minder het resterende duel trachten goed en bekwaam uit te spelen.

In een op en neer gaande tweede helft werd er evenwel niet meer gescoord.
Bij SGW vond ook nog een tweede uitsluiting plaats. Ook captain Sam Van Den Abeel kon elf minuten voor tijd ook gaan douchen na zijn tweede gele kaart. Voor het restant van de match werd Stanny De Beule captain van de ploeg.

In de tweede helft voerde Stefan Van Dender nog een tweetal wissels door.
Zo verdween Maxim D’Hondt in de 72ste minuut naar de kant ten voordele van Enzo Van Wingen die zelf nog een tweetal grote kansen kreeg om te scoren voor SGW maar miste jammerlijk en in de slotminuut werd Kursun Kuneyt nog gewisseld voor Arno Weyn.

Na afloop kon er in de kleedkamer een bescheiden feestje worden gebouwd want van de tot nu toe behaalde acht punten, waren er vier bij van SK Lochristi.

Bij de tegenstander speelden twee ex- SGW-spelers mee, te weten Jelle De Schrijver en Jasper Nimmegeers.

Met nog elf wedstrijden voor de boeg ligt jammer genoeg wel een tweede degradatie in het verschiet.

Dit in de wetenschap dat dit weekeinde ook de twee achtervolgers Dendermonde (0-3 winst bij HO Kalken) en Sottegem (1-0 zege op Aalter) beiden zegevierden.

Alleen nummer voorlaatst Robur Moerzeke verloor thuis met 0-1 van De Pinte.

De stand onderaan is thans SGW zestiende en laatste met acht punten, dat zijn er twee minder dan nummer voorlaatste Robur Moerzeke.

Op de veertiende plaatst staat Dendermonde met twaalf punten meer en dertiende is voorlopig Sottegem met een voorsprong van vijftien punten op SGW.

Komende zondag komt Sottegem naar het Houtvoort stadion en als men speelt zoals bij SK Lochristi zit misschien iets in.

Aanvang van dat duel is 15.00 uur.

Supporters allen op post en steun de ploeg.

ShareFilter