Vechtlust levert opnieuw een punt op

Vechtlust levert opnieuw een punt op

Zonder de aanwezigheid van vier geschorsten (Ibrahim Ben Sellam, Sam Van Den Abeel, Stanny De Beule en Jerry-John Asamoah) heeft de A-kern van SGW zondag in het kille en vertrouwde Houtvoort stadion een verdienstelijk 1-1 gelijkspel behaald tegen KSV Sottege.

De uitwedstrijd in het begin van het seizoen tegen datzelfde Sottegem werd met 3-2 verloren na zelfs met 0-2 te hebben voorgestaan.

Twee spelers uit de B-kern, Jens Nicque en Yordi Vermeulen behoorden ook tot de 15-koppige selectie en zaten naast reservedoelman Ilias Rchidi en Jordy De Caluwé op de bank.

Voor de tweede opeenvolgende keer stond Bertus Van Overmeiren weer in het doel en zowel in de eerste helft als in de tweede helft heeft hij zijn team behoed voor een tegentreffer.

De eerste twintig minuten van de beerste helft verliepen voor beide ploegen gelijkwaardig met nauwelijks doelgevaar voor beide doelen.

Naar mate de eerste helft vorderde wilde beide ploegen een doelpunt forcere.
Het eerste doelgevaar voor de SGW-sluitpost was een schot van Rojdi Ben Amhed die vervolgens naast besloot.

Enkele minuten voor het rustsignaal sschoot Ian Raenaekers over het Sottegem-doel.
Toch ging de thuisclub met een 1-0 voorsprong rusten dank zij een treffer van Ian Raemaekers die in de voorlaatste minutt Sottegem-doelman Andres Meerman kansloos liet.

In een gelijk opgaande tweede helft bepaalde bezoeker Jorn Houck de eindstand verdiend op 1-1.

Tien minuten voor tijd wisselde SGW-hooftrainer Stefan Van Dender Enzo Van Wingen voor de weer herstelde Jordy De Caluwé.

De spelers van Sottegem waren na afloop niet tevreden met die puntendeling want in de strijd om degradatie blijft men nog altijd zitten in de hoek waar de klappen vallen
Ook concurrent Dendermonde won weer, ditmaal thuis met 2-0 van Voorde.

Het duel De Pinte- SK Berlare ging zaterdagavond niet door omdat de lichtinstallatie het niet deed.

De stand onder aan is SGW zestiende en laatste met negen punten, dat zijn er twee punten minder dan Robur Moerzeke (vijftiende), veertien punten minder dan Dendermonde (veertiende) en vijftien minder dan de nummers twaalf en dertien Sottegem en SK Berlare.

De A-kern van SGW speelt zondag aanstaande uitgestelde uitwedstrijd bij Appelterre.
Voor dat duel kan de SGW-hoofdcoach weer beschikken op zijn vier geschorsten.
Alleen is Daan Van der Loo er dan niet bij. Hij kreeg zondag zijn derde gele kaart en moet dus één duel toekijken. Aanvang 15.00 uur.

Supporters allen op post.
Arthur

ShareFilter