Verlies van een efficiënt Maldegem

Verlies van een efficiënt Maldegem

Vandaag kregen we Maldegem over de vloer. Een stevige en goed voetballende ploeg dat vorige week nog won van Lokeren. We misten twee basisspelers en Floris keerde net terug uit ziekte. Het plein was erbarmelijk.

Maldegem schoot als een pijl uit de startblokken. Meteen bij de eerste aanval was het al prijs. Senne kon het eerste schot nog keren, maar in de rebound ging hij wel tegen de touwen: 0-1. Maldegem had de smaak te pakken en duwde door. Het legde een mooie aanval op de mat en de afwerking mocht er ook zijn: 0-2. SGW herstelde langzaam het evenwicht en probeerde goede aanvallen in elkaar te knutselen, maar er zat telkens wel een voet of been in de weg zodat we niet echt konden afdrukken. Een vrije trap voor SGW werd op de lat geknald door Mattijs. Pech dus. Maldegem trok meteen in de tegenaanval en scoorde op de counter de 0-3. Drie kansen en drie doelpunten. SGW bleef niet bij de pakken zitten en ging resoluut in de aanval:Yigit schoot net naast, een schot op de keeper, Marco op wandel en schot naast de paal. SGW wilde het doelpunt, de keeper van Maldegem stond precies in een schietkraam. Zes of zeven goede kansen, maar helaas geen doelpunt. De 1-3 viel dan uiteindelijk toch. Efe scoorde het verdiende doelpunt. In het tweede kwart was de eerste kans voor SGW, maar de bal wilde er niet in. Een tegenprik van de bezoekers, Senne loste de bal, maar de rebound ging ver naast. Myron zette zich goed door, maar zijn schot ging ver naast. Marco kreeg de bal er niet in na een mooie aanval met Lou. Een schot van Marco ging naast de paal buiten. Het wilde niet lukken…Maldegem kwam nog eens piepen, een schot op de lat. Na een counter van de bezoekers was Senne alert en haalde de bal uit de voeten. Een vlotte combinatie zorgde toch voor de 1-4. Na een goede aanval van Marco kreeg SGW een corner. Lou trapte hem zuiver en Marco kopte de 2-4 binnen.

Na rust ging het spel goed over en weer. Een vrije trap van Maldegem week af op de muur en kwam zo bij een vrije speler terecht die meteen afmaakte: 2-5. Er volgde een mooie aanval van de thuisploeg via Lou, Mattijs en Marco, maar weer geen doelpunt. Yigit kon wel scoren en zette de 3-5 op het bord. Marco ging nog eens op wandel, maar de keeper haalde de bal uit zijn voeten. Op een tegenaanval scoorde Maldegem weer: 3-6. Lou, Marco en Mattijs staken weer een goede aanval in elkaar, maar geen doelpunt. In het laatste kwart zette SGW alles op alles. De ene aanval na de andere kwam er: goeie aanvallen via Myron en Marco. Na een aanval en schot van Myron, schoot Efe de rebound binnen: 4-6. Efe onderschepte een uittrap en knalde heerlijk binnen: 5-6. Het werd weer spannend. Maldegem kreeg het moeilijk en SGW geloofde in een gelijkspel. Maar in de slotminuut legde Maldegem de 5-7 vast.

Strafschoppen:

Maldegem: 1/10
SGW: 5/9 (Floris, Efe, Lou, Marco en Myron scoorden)

Sportieve groeten
Mario

ShareFilter