Een zalig winterzonnetje

Een zalig winterzonnetje

SGW leed afgelopen zondag in het eigen en zonnige Houtvoort stadion een vernederende nederlaag van 0-6 tegen ook één van de zwakkere broeders in de eerste provinciale, Voorde.

Het uitduel in en tegen Voorde werd op 22 oktober van het vorig jaar ook verloren, maar met 2-1. In dat duel opende Largo Konrad halverwege de eerste helft de score voor SGW maar veel plezier heeft men aan die vroege voorsprong niet beleefd want na negentig minuten stond er 2-1 op het scorebord ten nadele van SGW.

Het verdict voor de ploeg van hoofdtrainer Stefan Van Dender wordt met de week groter.

De beste kans voor SGW was halverwege de eerste helft van Maxim D’Hondt maar Voorde-doelman Aron De Raes redde.

In de 26ste minuut zette Michaël Senminck met het hoofd na een voorzet van Davy Standaert Voorde op een 0-1 voorsprong.

Tien minuten later eenzelfde senario. Op aangeven van wederom Davy Standaert scoorde ditmaal Jens De Landtsheer ook met het hoofd en de bezoekers leidden van af dat moment comfortabel met 0-2. De ploeg van Stefan Van Dender kon daar weinig tot niets tegenoverstellen. Met die 0-2 achterstand voor SGW kon men gaan rusten.

In de tweede helft was er voor de thuisclub geen redden meer aan want dankzij tegentreffers van Sander Annaert (eigen doelpunt, 47ste min.), Sagna Sambou (73e min.), Robby De Bodt (88e min.) en Shanko Walraevens prijkte er na negentig minuten 0-6 op het scorebord in het voordeel van Voorde.

In het tweede bedrijf voerde hoofdtrainer Stefan Van Dender nog een drietal wissels door.

Sven De Graeve, Maxim D’Hondt en Jerry-John Asamoah werden vervangen door respectievelijk Yordi Vermeulen, Ben Lardenoit en Genc Kashtanjevci maar al deze wissels zetten overigens geen zoden meer aan de dijk.

Zondag aanstaande moet men op bezoek bij Dendermonde, een ploeg die de laatste weken ook niet meer verloren heeft en dus in de winning-mood verkeert.

Het duel begint om 15.00 uur.

Arthur Eeckhout

ShareFilter