De kelk ledigen...

De kelk ledigen...

Zonder de zieke doelman Bertus Van Overmeiren en met veldspeler Daan Van Der Loo onder de lat, heeft de veredelde A-kern van SGW afgelopen zondag in en tegen KAV Dendermonde een forse 9-1 nederlaag geleden en dit na een 0-4 achterstand bij de rust. Een zwaar verdict overigens.

De wedstrijd was nog maar amper negen minuten bezig of de thuisploeg nam al met 1-0 de leiding via een treffer van Stijn Robaeyst.

Nauwelijks drie minuten later zette Jasper Buyl KAV Dendermonde op een 2-0 voorsprong.

Iets over het kwartier maakte Acmed Gacem er al 3-0 van en SGW leek op weg naar een grote nederlaag hetgeen ook uit is gekomen.

Het was al de thuisploeg wat de klok sloeg. SGW kwam in het gehele stuk niet voor .

Wel waren er in het eerste bedrijf een tweetal prikken van onder meer Jerry-John Asamoah die net naast besloot en van Kursun Cuneyt die de paal trof.

In de dertigste minuut keek SGW al tegen een ruime 4-0 achterstand aan vanwege een tegentreffer van Neal Wauters. Deze stand was tevens ook de ruststand,

In de tweede helft eenzelfde senario. SGW kwam er totaal niet aan te pas.

Via treffers van Ahmed Gacem (52ste minuut) en Tim De Schepper (57ste minuut) werd de voorsprong van de thuisclub uitgebouwd tot 6-0.

Een benutte strafschop van Jerry-John Assamoah, na een haakfout op Stanny De Beule, in de 65ste minuut zorgde voor de eerreddende tegentreffer: 6-1.

De eindstand van 9-1 werd bereikt via tegendoelpunten van Ahmed Gacem (77ste minuut), Jeroen Baetens (85ste minuut) en nogmaals Jeroen Baetens (89ste minuut).

Na de rust voerde SGW-hoofdtrainer Stefan Van Dender evenwel een drietal wissels door.

De basisspelers Enzo Van Wingen, Ribeiro Santos Rayder en Ben Lardenoit werden gewisseld voor Bo De Moor (46ste minuut), Yordi Vermeulen (65 ste minuut) en Frederic Jean-Luc Van Hoorde (73ste minuut).

Het was al met al een wedstrijd om snel te vergeten.

Nu de tweede opeenvolgende degradatie een vast staand feit is, moet men proberen om er voor de resterende wedstrijden nog wat van te maken.

Er volgen nu twee thuiswedstrijden.

Aanstaande zondag komt Aalter naar het Houtvoortstadion.

Aanvang van dat duel is 15.00 uur.

Arthur Eeckhout

ShareFilter