30 december 2018

Kersttornooi DAG 8

Vandaag waren de U7 en U9 van de partij om ook hun finales af te werken. De U7 traden aan in 2 reeksen van 4 ploegen.

In de 1ste reeks voor plaats 5 tot 8 waren Waasland-Beveren, Bazel, Wintham en Meerdonk de gladiatoren van dienst. Doordat Meerdonk niet kwam opdagen hebben we hier wat aanpassingen gedaan in het schema zodat de ploegen die wel aanwezig waren meer dan voldoende voetbal plezier konden beleven. Hier staken Waasland-Beveren en Bazel er net iets bovenuit dan Wintham.

In de 2de reeks voor plaatsen 1 tot 4 hadden we dan Grembergen, Sp. Lokeren, Sint-Gillis-Waas en Sint-Niklaas tegenover elkaar. Hier was Grembergen een maatje te klein dan de 3 andere vermelde ploegen. Sint-Niklaas was hier de "beste" van 4 met een zeer verdienstelijk Sint-Gillis-Waas dat 2de werd in hun tornooi.

Later die dag stonden de 12 U9 finalisten klaar om hun poules af te werken, meteen de start van een topmiddag voetbal en een pak volk dat gepasseerd is

In een reeks van plaats 10 tot 12 kroonde Sombeke zich tot de "betere" van 3, voor plaatsen 7 tot 9 tekenden White Boys A, VW Hamme en White Boys A present. 2 duidelijke overwinningen voor het ploegje uit Sint-Niklaas (B team White Boys) was voldoende voor stek 7.

Dan in een 2de blok voor de ploegen van plaats 1 tot 6, hadden we een derby onder onze eigen ploegjes A en B. Hier waren onze A-kes dan net iets beter dan de B-kes maar Sint-Niklaas was de winnaar in deze reeks van plaats 4 tot 6 door 2 duidelijke overwinningen tegen onze thuisploegen. Vrasene, Lokeren en ACT2Prevent mochten dan "vechten" voor hun plaats 1 tot 3. Vrasene was een maatje te klein voor de 2 voornoemde ploegen en meteen was de laatste wedstrijd een finale in de finale zoals men noemt, Sp. Lokeren - ACT2Prevent werd een 1-5 overwinning van ACT2Prevent. Meteen een 2de finale winst na hun team bij de U8.

Voila, het einde van de 1ste week + 3 dagen zit er op  nog 5 te gaan maar we kunnen terugblikken op een eerste fantastische voetbalweek!

Voor nu even de spreekwoordelijke pen neerleggen en woensdag a.s. in het nieuwe jaar gaan we verder met de U12 finales,.

Tot in de Gavers en voor straks genieten aan de feestdis,

met sportieve groeten,

Kris

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x