8 maart 2020

A-kern SGW klopte KFC Baasode op eigen terrein

Na het thuisduel op 3 november van het vorig jaar al met 1-0 te hebben gewonnen van KFC Baasrode, wisten de mannen van hoofdcoach Yves Michelet afgelopen zaterdagavond ook de returnwedstrijd in en tegen Baasrode winnend af te sluiten, dit maal werd het 0-3. Een stand overigens die reeds bij de rust was bereikt.

Voor de Wase productie zorgden ditmaal respectievelijk Robbe Van Overmeiren, Yordi Vermeulen en Victor Marin.

De dorpsgenoot van SGW, FC Hoogeinde, de tegenstander voor aanstaande zondagmiddag in het eigen Houtvoort Stadion speelde zondagmiddag op eigen terrein troosteloos met 0-0 gelijk tegen PD Kruibeke. Het duel moest worden afgewerkt op een moeilijk bespeelbare grasmat, het regende voortdurend tijdens de match zodat het veld naar mate de wedstrijd vorderde steeds drassiger werd en van goed voetbal nauwelijks sprake kon zijn.

Ik was zelf getuige van die match en na afloop van het duel werd mij verteld dat de ploeg klaar is voor de dorpsderby en hoopt op een goed resultaat. Het eerste duel op het veld van FC Hoogeinde eindigde op 10 november van het vorig jaar in een nipte 2-3 overwinning voor de pupillen van hoofdcoacch Yves Michelet. In die wedstrijd werden de SGW-doelpunten gescoord door Pieter Vervaet (2x) en Victor Marin (1x). en werd thuisdoelman Cedric Thielman kort voor tijd met een rode kaart van het veld gestuurd.

Koploper in vierde provinciale E is nog altijd Tielrode met in het kielzog Rupelmonde en FC Daknam.

SGW staat voorlopig op een keurige vierde plaats met een achterstand van acht punten op de lijstaanvoerder.

Arthur Eeckhout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x