28 februari 2019

A-kern SGW speelde gelijk tegen subtopper KFC Eendracht Zele B

De A-kern van SGW kwam afgelopen zondagmiddag in haar thuiswedstrijd tegen runner up KFC Eendracht Zele B niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Op basis van het geleverde en getoonde spel van de thuisclub had SGW meer verdiend dan een punt maar men vergat de doelkansen af te maken. Hoofdcoach Yves Michelet kon voor dat duel geen beroep doen op de geblesseerde Jasper Kegels alsmede de reeds lange tijd gekwetsten Giovanni Feyen, Thomas Vercauteren, Kjell Van Overmeire en Michael de Vet. Ook ontbeerde de ploeg de geschorsten Tom Van Den Bossche en Cedric Leonhart.

Het eerste kwartier van de eerste helft waren de bezoekers de bovenliggende partij, daarna nam SGW het initiatief in handen en zo werden enkele kansen gecreëerd maar niet verzilverd. Op één van die tegenstoten van de bezoekers werd SGW gepakt in de omschakeling. Een diepe bal werd slecht ingeschat door de thuisverdediging waardoor bezoeker Abdou Badi halverwege met het nodige geluk de bal binnen legde achter de geslagen thuisdoelman Jochim Reybrouck. Net voor de pauze kwam SGW nog via Pieter Vervaet en Nick Vanhaevermaet alleen voor de bezoekende doelman Bert Boeykens maar beiden misten jammerlijk. Ook Jens Van Overmeire kwam nog dicht bij de gelijkmaker op voorzet van Hendrik De Maeyer maar hij kwam centimeters tekort.

Na de hervatting was SGW voortdurend op de speelhelft van de bezoekers te vinden wat in de 56ste minuut resulteerde in de verdiende gelijkmaker van spits Yordi Vermeulen die vanop rechts naar binnenkwam en met links mooi binnentrapte achter doelman Bert Boeykens van KFC Eendracht Zele B. SGW probeerde met man en macht vol voor de overwinning te gaan, dit met aanvallend voetbal maar men was te onzuiver in de afwerking. Acht minuten voor tijd kreeg captain Hendrik De Maeyer zijn tweede gele kaart van de match en moest zodoende het veld verlaten. Met een man meer situatie probeerden de bezoekers de forsing te voeren maar echt gevaarlijk werd men niet meer. In de slotminuut kreeg thuisspeler Nick Vanhaevermaet nog een reuzekans maar hij miste de opgelegde kans en trapte de bal tegen de lat. Hoofdcoach Yves Michelet wisselde kort voor het verstrijken van de tweede helft zijn basisspelers Jens Van Overmeire en Bo De Moor door respectievelijk Frederic Van Hoorde (87ste minuut) en Jaron Van Strijdonck (90ste minuut). Verder kregen de thuisspelers Bo De Moor en Yannick Merckx ook een gele kaart van scheidsrechter Patrick Van Geem.

Het talrijk opgekomen publiek heeft ongetwijfeld genoten van het duel tussen twee ploegen die wilden voetballen. Komende zondag is de A-kern van SGW vrij vanwege carnaval.

Koploper Hamme-Zogge komt als enige ploeg wel in actie. Het speelt aanstaande zaterdagmiddag om 16.00 uur op eigen terrein het inhaalduel tegen hekkensluiter Sinaai B.

In het voorlopige tussenklassement staat SGW op een verdienstelijke derde plaats. Het heeft zeven punten achterstand op nummer twee Rupelmonde.

De eerstvolgende competitiewedstrijd voor SGW staat gepland voor zaterdagavond 9 maart aanstaande (aanvang 19.30 uur) als men de korte verplaatsing moet maken naar dorpsgenoot FC Hoogeinde.

Die aankomende tegenstander verloor dezelfde middag het uitduel bij en tegen HO Kalken B met 3-0.

Voor dat duel mist SGW in ieder geval de geschorsten Pieter Vervaet en Hendrik De Maeyer.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout


Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x