27 augustus 2019

A-kern SGW speelde knap gelijk ...

De A-kern van SGW heeft het oefenduel op donderdagavond 22 augustus jl. op eigen terrein tegen het twee  klassen hoger spelend Yellow Blue Beveren verdienstelijk met 2-2 gelijkgespeeld na een 0-0 ruststand. Bij de thuisploeg ontbrak captain Jasper Kegels. James de Ly werd door hoofdcoach Yves Michelet rust gegund terwijl de gekwetsten Bram Vertenten en Jens Van De Vyvere ook niet inzetbaar waren. Voorts zijnde langdurig gekwetsten Kjell Van Overmeire en Giovanni Feyen  al langere tijd uit de roulatie. Doelman Jan Vertenten  was die avond ook afwezig vanwege andere verplichtingen Daardoor stond bij de thuisclub keeper Jochim Reybrouck weer onder de lat.

Gedurende de eerste helft speelde SGW met veel inzet en de juiste mentaliteit om met goed voetbal te kunnen wedijveren met de tegenstander uit Beveren. De snedigheid van de thuisspelers leverde ook enkele kansen op via de erg bedrijvige spits Pieter Vervaet. Yellow Blue kon daardoor weinig inbrengen tegen de goed georganiseerde thuisverdediging hetgeen ook weinig kansen opleverde in de eerste helft. Daardoor werd de rust bereikt met een dubbelblanke (0-0) stand.

Bij aanvang van de  tweede helft werd Yordi Vermeulen vervangen door Robbe Van Overmeiren. De tegenstander uit Beveren kwam met een andere mentaliteit uit de kleedkamer hetgeen al meteen in de beginfase  een doelpunt opleverde uit een hoekschop (0-1). Na deze vroege tegentreffer had SGW het een kwartier lang eg moeilijk en kwam men moeilijk van onder die druk uit. Een goed keepende Jochim Reybrouck hield in die fase SGW overend. Na dat openingskwartier kwam SGW terug in de match en kon Robbe Van Overmeiren voor  zijn ploeg  de gelijkmaker scoren met een prachtig afstandsschot. Na die gelijkmaker voerde SGW de forcing en dat resulteerde diep in de tweede helft in een 2-1 voorsprong dank zij een treffer van Bo De Moor na mooi voorbereidend werk van Pieter Vervaet. In blessuretijd scoorde Yellow Blue uit een hoekschop nog tegen zodat de eindstand terecht in een 2-2 gelijke stand is geĆ«indigd. Op het uur zijn bij SGW Viktor Dams en Cedric Leonhart nog ingevallen voor respectievelijk Jens Van Overmeire en Arno Van Puyvelde.

Onder tropische temperaturen oefende de A-kern van SGW op zondagmiddag 25 augustus jl.  ook op eigen terrein tegen Aardenburg dat in de Nederlandse voetbalcompetitie actief is in de vijfde klasse, het laagste niveau in Nederland. Na een 5-0 voorsprong bij de rust eindigde dit treffen van kat en muis in een 6-0 overwinning voor SGW. Wel moet daarbij aangetekend worden dat Aardenburg, de ploeg van hoofdcoach Fonny Verstraeten, pas twee weken in training is terwijl SGW al sedert de derde week van juli in voorbereiding is op het nieuwe seizoen dat komend weekeinde van start gaat. SGW is het eerste competitieweekeinde vrij.

Later deze week volgt er nog een uitgebreider verslag van deze wedstrijd op deze site.

 Arthur Eeckhout

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x