03 april 2019

A-kern SGW speelde wederom gelijk

Onder ideale weers-en terreinomstandigheden is de A-kern van SGW afgelopen zondagmiddag er wederom niet in geslaagd om een zege te boeken. Werd het een week eerder op eigen terrein 1-1 tegen koploper Hamme-Zogge, eenzelfde resultaat prijkte er dit maal ook op het scorebord na negentig minuten in de uitwedstrijd bij en tegen KVV WS Sombeke. Deze tegenstander blijkt toch wel een moeilijk te overwinnen ploeg te zijn voor de formatie van SGW-hoofdtrainer Yves Michelet, getuige de 1-2 thuisnederlaag op 25 november van het vorig jaar. Voor het duel met Sombeke kon SGW nog altijd geen beroep doen op de gekwetsten Kjell Van Overmeire, Thomas Vercauteren, Giovanni Feyen en Michael De Vet.

Gedurende de eerste helft had SGW een licht veldoverwicht met weinig doelgevaar. Tegen de veldverhouding in kwam SGW na ruim een kwartier spelen op een 1-0 achterstand dank zij een treffer van Yannick Van Herck. Men noteerde slechts één kans van SGW-spits Pieter Vervaet, een vluchtschot dat goed gepareerd werd door de thuisdoelman Mathias Annaert. Voor rust zat er te weinig diepgang en beweging in het spel van de ploeg uit Sint-Gillis-Waas om het de thuisclub moeilijk te maken. Na 45 minuten werd de eerste helft afgesloten met een 1-0 achterstand voor SGW.

SGW kwam met offensieve bedoelingen uit de kleedkamer om er nog een leuke pot van te kunnen maken. Men moest wachten tot een kwartier voor tijd voor aleer Pieter Vervaet, weer hij, de gelijkmaker (1-1) binnentrapte achter de geklopte doelman Mathias Annaert van Sombeke. De laatste tien minuten kon het nog alle kanten op met doelpogingen voor beide ploegen. De thuisclub was nog het dichtst bij een overwinning ware het niet dat de kopbal van thuisspeler en doelpuntenmaker Yannick Van Herck via de lat buitenging. In dit enerverende duel deelde scheidsrechter Patrick Van Geem maar liefst zeven gele kaarten uit. Vijf voor de thuisspelers (Glenn Verhelst, Youness Assoued, Matthias Van Mol, Yannick Van Herck en Mathias Annaert) en ook de SGW-spelers Pieter Vervaet en captain Hendrik De Maeyer ontvingen een gele prent van de leidsman. In de loop van de tweede helft voerde SGW-coach Yves Michelet nog een tweetal wissels door. Hij haalde zijn basisspelers Jasper Kegels en Yordi Vermeulen naar de kant ten voordele van Bo De Moor I(68ste minuut) en Jaron Van Strijdonck (70ste minuut).

SGW is na deze 28ste speelronde met zijn derde plaats in het tussenklassement nog altijd in de race voor een einderonde ticket. Door het gelijke spel van koploper Hamme-Zogge (0-0 thuis tegen PD Kruibeke) en de overwinning van nummer twee Rupelmonde (2-0 thuis tegen Hoogeinde) moet Hamme-Zogge nu Rupelmonde naast zich dulden op een gedeelde eerste plaats. Beide ploegen totaliseerden thans 64 punten uit 28 gespeelde duels. Dat zijn nog altijd acht punten meer dan het op de derde plaats geklasseerde SGW.

Aanstaande zondagmiddag (aanvang 15.00 uur) speelt SGW zijn laatste thuiswedstrijd voor de competitie, in het eigen Houtvoort stadion is dan SVH Waasmunster de tegenstander.

De heenwedstrijd in Waasmunster leverde op 2 december van het vorig jaar een 1-3 zege op voor de equipe uit Sint-Gillis-Waas.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x