31 oktober 2018

A-kern SGW speelt doelpuntloos gelijk bij KFC Eendracht Zele B

De A-kern van SGW trof afgelopen zondagmiddag op het veld van KFC Eendracht Zele B één van de best voetballende ploegen welke de ploeg uit Sint-Gillis-Waas tot op heden in deze competitie tegen is gekomen.

Voor het eerst dit seizoen moest er gespeeld worden onder koude weersomstandigheden. Een week geleden scheen de zon nog volop, afgelopen weekeinde kon men wel een winterjas gebruiken.

Zonder de nog altijd gekwetsten Pieter Vervaet, Kjell Van Overmeire, Thomas Vercauteren, Giovanni Feyen en Yannick Merckx speelde de ploeg van hoofdcoach Yves Michelet doelpuntloos gelijk tegen de nummer vijf uit het tussenklassement, de B-ploeg van KFC Eendracht Zele. Ook ontbrak ditmaal reservedoelman Ziggy De Koster op de bank. Hij brak vorige week zijn vinger op de training en is voor enkele weken uitgeschakeld.

Ook aandachtige toeschouwers in Zele waren onder meer spits Pieter Vervaet, naar eigen zeggen die middag nog enkele weken buiten spel, en ex-hoofdcoach Stefan Van Dender, die de A-kern na de winterstop vorig seizoen nog een tijdje coachte.

De wedstrijd tussen KFC Eendracht Zele B en SGW was voor de naar schatting 75 toeschouwers, waarvan een vast aantal supporters vanuit Sint-Gillis-Waas, een leuke wedstrijd om naar te kijken.

Beide ploegen wilden spelen voor de volle winst met vele doelkansen langs beide kanten maar zowel de doelman van SGW, Jochim Reybrouck als de doelman van de tegenpartij Bert Boeykens dachten daar anders over.

De beide doelmannen verrichtten een paar schitterende reddingen.

In de eerste twintig minuten van de eerste helft kreeg SGW onder meer een drietal doelkansen van onder meer Bo De Moor en Nick Vanhaevermaet.

Daarna nam de thuisclub het heft in handen en die vooral op stilstaande fasen gevaarlijk waren.

Kort voor de rust had SGW zowaar de leiding moeten nemen, ware het niet dat een vlammend schat van Bo De Moor op de paal belandde.

In een evenwichtige tweede helft waren er minder doelkansen maar wel voortdurend dreiging langs beide kanten. Kort voor het verstrijken van de tweede helft pakte de thuisdoelman Bert Boeykens nog een bal van captain Hendrik De Maeyer en dit na een mooi opgezette aanval. SGW speelde collectief een zeer sterke wedstrijd tegen een zeer goede tegenstander. Op basis van het vertoonde spel en de doelpogingen hadden de bezoekers uit Sint-Gillis-Waas wel recht op een overwnning.

Twee spelers van SGW kregen een gele kaart van arbiter Denny De Backer (Jasper Kegels en Jens Van Overmeire.

Voor Jasper Kegels betekende dat zijn derde gele kaart, hetgeen betekent dat hij het thuisduel van komende zondag tegen dorpsgenoot FC Hoogeinde zal moeten missen.

Bij de tegenstander werden vier spelers op geel getrakteerd: Jarne van Cleemput, Abdou Badi, Jens Metdepenningen en Jasper De Cooman.

In de loop van de tweede helft voerde SGW-hoofdcoach Yves Michelet nog een tweetal wissels door,

Hij verving de basisspelers Jasper Kegels en Nick Vanhaevermaet door respectievelijk Cedrick Leonhart (78ste minuut) en Jaron Van Strijdonck (86ste minuut).

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x