30 juli 2019

A-kern SGW start oefencampagne met nipte nederlaag

De A-kern van SGW speelde afgelopen zondagmiddag in het goed bevolkte eigen Houtvoort Stadion in de eerste ronde om de Hofman Sport Cup tegen buurtgenoot KSK De Klinge, uitkomend in de derde provinciale. Onze jonge ploeg leed uiteindelijk een nipte 1-2 nederlaag maar behoudt zo toch nog steeds kansen om de 2de bekerronde te bereiken.

De altijd goedlachse en sympathieke hoofdcoach van SGW, Yves Michelet kon duidelijk nog niet over zijn volledige kern beschikken. Zo ontbraken diverse spelers om uiteenlopende redenen, onder hen de met verlof zijnde Michel Pauwels (ex-Kieldrecht), Kenzo Verbeke (ex-Belsele), Viktor Dams (ex-KSK De Klinge), Viktor Marin (1 jaar gestopt geweest), Fredrick en Olivier Van Hoorde en Jens Van Overmeire. Ook ontbrak T2 Tom Van Den Bossche wegens vakantie. Verder ontbeerde SGW de gekwetste doelmannen Jan Vertenten (ex-Doorselaar) en Roel Boeykens (1 jaar gestopt geweest) alsmede Giovanni Feyen, Kjell Van Overmeire en Nick Vanhaevernaet.

Voor SGW was deze confrontatie met de buren uit De Klinge het eerste treffen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De thuisclub ging van start met drie nieuwkomers in de nieuwe ploeg , te weten Robbe Van Overmeire (ex-Kieldrecht), Bram Vertenten en Arno Van Puyvelde (beiden ex-Belsele).

Een uur lang speelde SGW goed mee terwijl de formatie van hoofdcoach Yves Michelet in het laatste kwartier fysiek het onderspit moest delven. Als reden kon men opvoeren dat men voorafgaande aan deze match slechts één maal had getraind terwijl de tegenstander al vier trainingsavonden er op had zitten. In de eerste helft speelde de thuisploeg bij momenten uitstekend waaronder een mooie aanval opgezet door Bo De Moor die spits Yordi Vermeulen knap vrijspeelde maar zijn lob werd voor de lijn weggekeerd. Onze doelman Jochim Reybrouck had in de eerste helft vrijwel geen werk gehad.

Bij het begin van de tweede helft verscheen spits Pieter Vervaet niet meer binnen de lijnen. Hij was geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven nadat hij een trap had gekregen op de enkel. Zijn vervanger was Sander Puylaert. In de 47ste minuut kwam SGW zowaar op een 1-0 voorsprong dank zij een treffer van Bo De Moor die de bal mooi binnen legde na mistastten in de Klingse defensie. Na deze vroege tegentreffer kwam KSK De Klinge beter in de wedstrijd en wisten nog tweemaal te scoren zodat zij de wedstrijd winnend wisten af te sluiten met een 1-2 overwinning.

Jari Van Goethem scoorde in de 52ste minuut namens KSK De Klinge de gelijkmaker terwijl Dylan Rombaut in de 78ste minuut voor de gevleide 1-2 eindstand zorgde in het voordeel van de bezoekers. Voor de verliezende SGW-hoofdcoach Yves Michelet is er nog veel werk te verrichten op het fysieke maar laten we van dit duel het eerste uur goed onthouden. Er zit progressie in deze ploeg.

Hoofdcoach Yves Michelet van SGW wisselde in de tweede helft ook nog zijn bassisspelers Bram Vertenten, Robbe Van Overmeire en Bo De Moor door respectievelijk Arno Nachtegael (58ste minuut), Thibault Tack (78ste minuut) en Robin De Wolf (84ste minuut). In dit overigens sportieve duel diende de leidsman Fouad Amghar slechts één gele kaart uit en die eer viel te beurt aan bezoeker Michiel Jonkers.

Komende zondag vindt de return om de Hofman Sport Cup plaats op het veld van KSK De Klinge.

De wedstrijd begint om 16.00 uur.

Supporters allen op post,

Arthur Eeckhout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x