20 augustus 2018

A-kern SGW uit bekertoernooi om de Hofman Cup

De A-kern van SGW is er afgelopen zondagmiddag niet in geslaagd om de vierde bekerronde te bereiken in de strijd om de Hofman Cup.

In de uitwedstrijd tegen het een klasse hoger spelende KFC Kluisbergen verloor men na het nemen van strafschoppen met 4-3, nadat het duel na de reguliere speeltijd met 1-1 was geëindigd.
De SGW-formatie van hoofdcoach Yves Michelet kon voor dat duel geen beroep doen op enkele vaste basisspelers en dit om uiteenlopende redenen.
Ondanks dat gemis speelde SGW toch een behoorlijke wedstrijd met kansen over en weer.
De thuisclub kwam even over het half uur op een gevleide 1-0 voorsprong dank zij een owngoal van SGW-speler Giovanni Feyen dit na een misverstand met doelman Jochim Reybrouck , hij verving de afwezige Ziggy De Coster, vijf minuten later maakte captain Jasper Kegels er 1-1 van na een mooie aanval welke opgezet werd door Yordi Vermeulen. Met die gelijke stand brak ook de rust aan.

In een aangename tweede helft werd er niet meer gescoord met daarbij de aantekening dat SGW wel een paar doelkansen kreeg maar daaruit niet wist te scoren.
SGW-speler Giovanni Feyen, die een erg ongelukkige wedstrijd speelde, kreeg in de 58ste minuut rechtstreeks rood na een forse haakfout op een doorgebroken Kluisbergen-speler.
Met die 1-1 ruststand brak tevens ook het einde aan waarna er strafschoppen moesten worden genomen om de winnaar aan te kunnen wijzen.
De strafschoppenserie werd met 4-3 gewonnen door de thuisclub, die daardoor de volgende ronde bereikte. Vanaf de strafschoppenstip misten Sander Puylaert en Senne De Rudder voor de club uit Sint-Gillis-Waas.

In de tweede helft voerde hoofdtrainer Yves Michelet een viertal wissels door, zo wisselde hij de basisspelers Jens Van Overmeir, Jasper Kegels, Yordi Vermeulen en Arno Nachtegael voor respectievelijk Tim Mennis (46ste min.), Senne De Rudder en Kenneth (Thuy (beiden 65ste min.) en Michaël De Vet (70ste min.).

Donderdagavond aanstaande speelt SGW in het eigen Houtvoort stadion vriendschappelijk tegen gebuur KSK De Klinge. Deze oefenpartij begint om 19.30 uur.

Supporters allen op post,

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x