7 augustus 2019

A-kern SGW verloor ook terugwedstrijd Hofman Sport Cup tegen KSK De Klinge

Na een week geleden reeds het eerste duel van de eerste ronde om de Hofman Sport Cup op eigen terrein met 1-2 te hebben verloren van KSK De Klinge, ging ook afgelopen zondagmiddag de terugwedstrijd in De Klinge tegen de plaatselijke KSK  met 1-0 verloren, waardoor uitschakeling een feit werd. KSK De Klinge komt uit in de derde provinciale.

SGW-hoofdcoach Yves Michelet kon voor dat duel niet zijn sterkste formatie opstellen. Om uiteenlopende redenen waren onder andere Pieter Vervaet, Viktor Marin, Bram Vertenten, Robbe Van Overmeire, Cederic Leonhart, Frederik Van Hoorde, Giovanni Feyen,  Kjell Van Overmeire alsmede T2 Tom Van Den Bossche afwezig. Tegenover hun absentie startten een paar nieuwkomers in de basis, Kenzo Verbeke, Viktor Dams, Michiel Pauwels en doelman Jan Vertenten die een puike wedstrijd keepte. Vanaf volgende week is tevens ook James De Ly , oud-speler van SGW, inzetbaar.

Over die twee duels genomen was dit een juiste afspiegeling van de onderlinge krachtsverhoudingen. De eindstand van 1-0 was reeds bij de rust bereikt. 

Het eerste kwartier van de eerste helft liep SGW achter de feiten aan. De thuisclub kwam dan ook na amper zeven minuten spelen op een terechte 1-0 voorsprong dank zij een treffer van Michel Van Dosselaer die SGW-doelman Jan Vertenten het nakijken gaf. Na deze vroege achterstand kwam SGW beter in de wedstrijd en creëerde enkele doelkansen via Bo De Moor, Viktor Dams en de altijd bedrijvige spits Yordi Vermeulen maar telkens stond de thuisdoelman SGW-succes in de weg. Scheidsrechter Sieghart Van Waasenhovew dirigeerde na 45 minuten de spelers naar de kleedkamer met deze 1-0 tussenstand.

De tweede helft was van SGW-zijde bijzonder zwak met veel onrust binnen de ploeg waardoor men slechts sporadisch aan het vijandelijke doel is gekomen. De 1-0 ruststand werd tevens ook de eindstand.

In het team van SGW  wisselde hoofdcoach Yves Michelet na rust zijn basisspelers Viktor Dams, Sander Puylaert, Jens Van Overmeire en Arno Van Puyvelde door respectievelijk Thomas Vercauteren (46ste minuut), Tim Mennes (46ste minuut), Matthias De Vleeschhauwer (63ste minuut) en Robin De Wolf (76ste minuut). In dit overigens sportieve duel hoefde de leidsman slechts één gele kaart uit te delen en die was voor thuisspeler en captain Anthony De Boey.

Vanavond (woensdag) speelt de A-kern van SGW een oefenwedstrijd bij tweede provincialer Kieldrecht.

Dat duel begint om 19.30 uur. 

Supporters allen op post.

 Arthur Eeckhout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x