16 augustus 2020

A-kern SGW verloor overduidelijk eerste oefenmatch

In de aanloop naar de nieuwe voetbalcompetitie, die in de tweede week van september weer van start zal gaan, speelde de A-kern van SGW afgelopen zondagmiddag de eerste oefenmatch. Zonder toelating nog van publiek vanwege de corona-maatregelen verloren de manschappen van hoofdcoach Yves Michelet in het eigen en vertrouwde Houtvoort stadion met overduidelijke 1-4 eindcijfers van SK Wachtebeke. De wedstrijd werd onder strenge corona-maatregelen afgewerkt. Het hek aan de inkom was tijdens de match volledig afgegrendeld zodat het duel achter gesloten deuren werd afgewerkt. Zowel de spelers als technische staf van beide teams hadden vooraf bij het gaan richting kleedkamers allen een mondkapje op, hetgeen op advies van de leidsman verplicht werd gesteld. Iedereen heeft zich daar netjes aan gehouden. Beide ploegen komen in de nieuwe voetbaljaargang uit in de provinciale derde klasse met dien verstande dat SGW als promovendus dat seizoen ingaat. Zowel SGW als SK Wachtebeke spelen derhalve niet in dezelfde reeks en komen mekaar dus niet tegen.

De thuisclub opende sterk want al na amper zeven minuten spelen in de eerste helft zette aanvaller Nick Vanhaevermaet SGW op een gevleide 1-0 voorsprong. Door zelf de doelkansen niet te verzilveren maakten de bezoekers even voor het half uur door Thys Van Der Snickt gelijk en men kon weer van voren af aan beginnen. SGW speelde een sterke eerste 25 minuten. In die periode hadden de thuisspelers veel meer alerter moeten optreden doordat de bezoekende doelman Arne Peirsman veelvuldig de ballen niet klemvast kon krijgen en telkens losliet. Na 45 minuten spelen floot leidsman Chris Vankwikkelberghe voor het rustsignaal die derhalve met een 1-1 tussenstand aanbrak.

Na de hervatting gaf de thuisclub het in een tijdsbestek van nauwelijks vijftien minuten spelen helemaal weg. De bezoekers liepen uiteindelijk uit naar een 1-4 overwinning dank zij doelpunten van achtereenvolgens Gilles Remue (die in de 48ste minuut een strafschop verzilverde na een haakfout van thuisverdediger Jens Van De Vyvere), Lucas Winters (56ste min.) en Kristof De Vos (67ste min.) Beide teams beĆ«indigden dit oefenpotje met tien spelers. In de tweede helft werd eerst bezoeker Mattis Even met rood van het veld gestuurd en even later werd ook thuisspeler Michiel Jonkers met rood uitgesloten. Vanwege de hitte gelastte de leidsman halverwege iedere wedstrijdhelft een drinkpauze in. De wedstrijd was nog maar nauwelijks afgelopen of er brak een hevige regenbui los boven het Houtvoort stadion die zowel het voetbalplein als het parkeerterrein blank zette. 

Voor wat de komende dagen en weken betreft wil ik U allen zeggen hou de site bij en dan zult U kunnen zien en vaststellen wanneer en tegen welke tegenstander de SGW-seniorenteams in deze voorbereidingsperiode zullen gaan spelen.

Arthur Eeckhout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x