17 oktober 2018

A-kern SGW verloor topper bij Sparta Waasmunster B

De A-kern van SGW trok afgelopen zondagmiddag vol goede moed richting Waasmunster om daar medekoploper Sparta Waasmunster B partij te geven. Voor dat duel hadden beide ploegen vijftien punten verzameld uit zes gespeelde duels, zij het dat het doelsaldo van SGW beduidend beter was dan dat van de tegenstander.

Sparta Waasmunster B wilde wat goed maken na de forse 6-0 nederlaag een week geleden bij Eendracht Zele B.

SGW verloor deze topper weliswaar wel met 3-1 maar op basis van het gehele wedstrijdbeeld en de kansen die men kreeg, had een gelijkspel tot de mogelijkheden behoord.

Voor dit duel kon de SGW-hoofdcoach Yves Michelet geen beroep doen op de geblesseerden Giovanni Feyen, Kjell Van Overmeire, Michael De Vet, Yannick Merckx en Arno Nachtegael. Ook Sander Puylaert ontbrak wegens een schorsing.

Door de afwezigheid van een aantal basisspelers zaten een drietal talentvolle beloften spelers op de bank: Cedric Leonhart, Flor Van Mieghem en Matthias De Vleeschhauwer

In de warming up blesseerde Jasper Kegels zich licht, hij kon niet aan de wedstrijd beginnen en werd vervangen door Yordi Vermeulen.

De ploeg uit Sint-Gillis-Waas, gesteund door een groot en vast supporterslegioen, begon hoopgevend aan de partij want reeds in de openingsfase kwam SGW al na amper drie minuten spelen met 0-1 aan de leiding dank zij een treffer van Nick Vanhaevermaet die een fout van de thuisdoelman Stefan Van Avermaet, hij loste de bal, doeltreffend afrondde en dit op aangeven van Yordi Vermeulen.

SGW wilde na deze vroeg verkregen voorsprong doordrukken maar stuitte op een stugge thuisverdediging.

Kort voor het kwartier leek de thuisclub gelijk te zullen maken, ware het niet dat Hendrik Ivens naast het doel van Jochim Reybrouck besloot.

Halverwege de eerste helft sloeg het noodlot wederom toe in het SGW-kamp.

Spits Pieter Vervaet, al goed voor zes competitietreffers, moest met een hamstringblessure het veld verlaten en werd vervangen door beloften speler Flor Van Mieghem.

De eerste diagnose is dat Pieter Vervaet zeker voor een viertal weken niet beschikbaar zal zijn.

Vervaet is één van de steunpilaren van de ploeg en na het wegvallen van de spits werd het voor SGW moeilijk om een aanspeelpunt te vinden.

Tot aan de rust bleef de stand gehandhaafd en met een gevleide 0-1 voorsprong kon men aan de tweede helft beginnen.

De tweede helft was nog maar nauwelijks twee minuten oud of Hendrik Ivens scoorde de gelijkmaker (1-1) en weer twee minuten later werd het nog erger voor de bezoekers doordat Maxim De Beule er 2-1 van wist te maken. SGW probeerde het daarna nog wel maar was niet meer bij machte om het de thuisclub nog moeilijk te maken. Het slotakkoord was wederom voor de thuisclub want vijf minuten voor het verstrijken van de wedstrijd maakte thuisspeler Hendrik Ivens, hij scoorde zijn tweede doelpunt van de middag, aan alle onzekerheid een einde door voor de 3-1 eindstand te zorgen. In de 76ste minuut werd bij SGW Jens Van De Vijvere nog vervangen door Matthias De Vleeschhauwer.

In de slotminuut kreeg onze captain Hendrik De Maeyer nog een gele kaart van de overigens goed leidende arbiter Patrick Van Der Jeugd.

Door deze nederlaag is SGW nu afgezakt naar de vierde plaats in het tussenklassement.

Koploper Sparta Waasmunster heeft nu achttien punten uit zeven gespeelde duels en dat zijn er dus drie meer dan SGW.

Op een gedeelde tweede plaats staan nu PD Kruibeke en Hamme-Zogge. Beide ploegen hebben twee punten minder dan de koploper.

Zondagmiddag aanstaande (aanvang 15.00 uur) heeft SGW de kans om zich te revancheren door in het eigen Houtvoort Stadion te winnen van hekkensluiter Baasrode.

Deze tegenstander verloor dat weekeinde ook , op eigen veld met 2-3 van Eendracht Zele B.

Plaatsgenoot FC Hoogeinde verloor op eigen veld met maar liefst 1-8 van Overmere.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x