03 oktober 2018

A-kern SGW verslaat moeiteloos Sinaai B

A-kern SGW verslaat moeiteloos KFC Herleving Sinaai B

===========================================

De A-kern van SGW heeft zich afgelopen zondagmiddag weer herpakt na de onverwachte thuisnederlaag van vorige week tegen Rupelmonde (1-2). De mannen van hoofdcoach Yves Michelet - die weer op de bank zat na zijn wel verdiende vakantie - wonnen de uitwedstrijd in Sinaai tegen het plaatselijke KFC Herleving Sinaai B op een goed bespeelbaar veld met maar liefst 0-6.

De altijd vriendelijke hoofdcoach Yves Michelet moest voor dat duel wel improviseren om een gemotiveerd en representatief team binnen de lijnen te krijgen. Hij kon voor dat duel geen beroep doen op kaptein Hendrik De Maeyer (één duel geschorst) en de gekwetsten Kjell Van Overmeire, Giovanni Feyen, Yannick Merckx en Michael De Vet. Daardoor moesten de jonge gasten in actie komen zoals Jens Van De Vijvere en Frederic Van Hoorde en zaten Cedric Leonhart en Bo De Moor op de reservebank.

De beginfase van het duel was meteen voor de bezoekers uit Sint-Gillis-Waas. Het duel werd direct aangepakt met hoge druk van voren wat reeds na amper vijf minuten spelen al resultaat opleverde dank zij een treffer van Frederic Van Hoorde die na een goed genomen hoekschop van specialist Yordi Vermeulen het leer achter Sinaai-doelman Jordy Verleysen werkte (0-1).

SGW trok volledig de wedstrijd naar zich toe en wilde dolgraag die voorsprong nog voor de rust uitbreiden en dat lukte na amper zeventien minuten spelen dank zij een doelpunt van topscorer Pieter Vervaet op assist van Jasper Kegels.

In de eerste 45 minuten spelen voetbalde SGW veel kansen bijeen maar tot scoren kwam het niet meer. Zo kwamen onder andere Nick Vanhaevermaet en Pieter Vervaet alleen voor de thuisdoelman maar zij konden niet besluiten.

De ruststand had eigenlijk verdubbeld moeten worden, gezien de vele kansen in het eerste bedrijf.

In een aangename tweede helft, vooral van de zijde van SGW, werd er maar liefst vier maal gescoord. SGW creeërde vele doelkansen. Pieter Vervaet maakte er in de 50ste minuut uit een strafschop 0-3 van na handsbal van een Sinaai-verdediger in het strafschopgebied.

Via treffers van Jasper Kegels (55ste minuut), Nick Vanhaevermaet (65ste minuut) en Bo De Moor (72ste minuut) zegevierde SGW uiteindelijk met grote 0-6 eindcijfers, niet eens geflatteerd.

De SGW-hoofdcoach Yves Michelet wisselde na de rust zijn basisspelers Pieter Vervaet, Jens Van Overmeire en Jasper Kegels voor respectievelijk Bo De Moor (55ste minuut), Arno Nachtegael (60ste minuut) en Cedric Leonhart (70ste minuut).

Dat het voetbal weer leeft in Sint-Gillis-Waas mag wel blijken uit een vaste supportersgroep die wekelijks de ploeg, uit en thuis, komen steunen en dat verdient deze equipe wel. De thuisclub was totaal niet bij machte om echt tegenstand te bieden.

Na vijf competitiewedstrijden gaat Sparta Waasmunster, dat zaterdagavond thuis met 4-1 won van Baasrode, aan de leiding met vijftien punten, gevolgd door SGW met een achterstand van drie punten, goed voorlopig voor de tweede plaats.

Zondagmiddag aanstaande (aanvang 15.00 uur) ontvangt men in het eigen Houtvoort Stadion Daknam. De aankomende tegenstander, dertiende in het klassement met vijf punten, speelde op de vijfde speeldag op eigen terrein met 1-1 gelijk tegen Eendracht Zele B. Tegen Daknam moet SGW bevestigen dat men in goede doen is.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x