10 april 2019

A-kern SGW was te sterk voor SVH Waasmunster

De A-kern van SGW won afgelopen zondagmiddag in het eigen en vertrouwde Houtvoort stadion de voorlaatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen met 4-2 van SVH Waasmunster. Het was overigens een wedstrijd om des keizers baard. De formatie van thuiscoach Yves Michelet was reeds zeker van deelname aan de eindronde met hopelijk promotie naar de derde provinciale klasse terwijl tegenstander SVH Waasmunster niets meer te winnen of te verliezen hadden. Zij konden derhalve evenals SGW vrijuit spelen.

Vanwege afwezigheid van de geblesseerde eerste doelman Jochim Reybrouck verdedigde tweede doelman Ziggy De Koster, de huidige beloften doelman, het doel van de thuisclub en hij keepte een voortreffelijke partij. De equipe van SGW-hoofdcoach Yves Michelet kon voor dat duel nog altijd niet beschikken over de gekwetsten Kjell Van Overmeire, Giovanni Feyen en Thomas Vercauteren. De hoekschopspecialist Yordi Vermeulen werd vooraf wat rust gegund en startte op de reservebank. Yordi Vermeulen is overigens de enige speler van de selectie die alle wedstrijden heeft gespeeld in zowel competitie- als oefenduels.

De thuisclub begon in de eerste helft aan een laag tempo waarbij men toch wel de meerdere bleek te zijn van de tegenstander met enkele speldenprikken van Pieter Vervaet en captain Hendrik De Maeyer die aanvankelijk nog geen doel troffen. Een wegens hands terecht toegekende strafschop werd in de zestiende minuut koelbloedig binnen getrapt door Nick Vanhaevermaet. Na dit vroege thuisdoelpunt begonnen de bezoekers wat agressiever te spelen, de goed leidende scheidsrechter Dirk De Witte hield de kaarten op zak. Iets over het half uur verdubbelde wederom Nick Vanhaevermaet de voorsprong van SGW tot 2-0. Na een inworp van Tom Van Den Bossche die werd doorgekopt door Hendrik De Maeyer, prikte Nick Vanhaevermaet de 2-0 binnen achter de geklopte bezoekende doelman Robbe Drumont. In de 38ste minuut van de eerste helft bracht SVH Waasmunster de spanning terug in de wedstrijd door uit een strafschop, omgezet door Melvin Bruggeman, tegen te scoren: 2-1. Met die stand brak overigens de rust aan.

SGW kwam scherp uit de kleedkamer en zette van meet af aan de tegenstander onder druk hetgeen in de 57ste minuut resulteerde in een doelpunt van spits Pieter Vervaet, zo de tussenstand brengend op een 3-1 voorsprong voor de mannen van Yves Michelet. Na dat derde thuisdoelpunt begonnen de bezoekers wat meer risico’s te nemen waardoor SGW wat meer ruime kreeg zodat er doelkansen kwamen via Pieter Vervaet, de ingevallen Yordi Vermeulen en de tweemaal trefzekere Nick Vanhaevermaet maar er werd te weinig mee gedaan. In de 70ste minuut trapte Hendrik De Maeyer met zijn rechter fraai de 4-1 binnen. Twee minuten voor affluiten scoorde SVH Waasmunster nog tegen dank zij een doelpunt van Marnix Verhulst en na negentig minuten floot de leidsman het sportieve duel zonder kaarten af met een 4-2 overwinning voor de ploeg van SGW.

Dank zij die zege staat SGW op een verdiende derde plaats in de tussenklassering met in ieder geval een eindronde ticket in de bagage. Na rust werden in het team van SGW de basisspelers Jasper Kegels, Jens Van Overmeire en Nick Vanhaevermaet nog gewisseld door respectievelijk Yordi Vermeulen (46ste minuut), Frederic Van Hoorde (52ste minuut) en zijn broer en tevens beloften talent Olivier Van Hoorde (80ste minuut).

Zondagmiddag aanstaande (aanvang 15.00 uur) speelt SGW de laatste wedstrijd in deze reguliere competitie op het veld van Haasdonk B dat dezelfde middag onderuit ging bij Eendracht Zele B (3-1).

Het kampioenschap wordt komend weekeinde betwist tussen Hamme-Zogge en Rupelmonde, beide clubs staan thans op een gedeelde eerste plaats met evenveel gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, alleen het doelsaldo van Hamme Zogge is beduidend beter (99-28 tegen 81-26 voor Rupelmonde). Hamme-Zogge gaat op bezoek bij Sombeke terwijl Rupelmonde thuis Daknam ontvangt.

Na afloop van die laatste thuisoverwinning werd het feest verder voortgezet in de stampvolle en gezellige kantine onder de klanken en muziek van de Nederlandse zanger Peter Marnier. Het feest duurde tot in de late uurtjes. Nick Vanhaevermaet werd door de spelers en trainers verkozen tot beste speler van het seizoen.

De talrijke vrijwilligers werden ook niet vergeten en zij kregen van de spelersgroep allemaal een leuke attentie. Dit alles werd keurig aan mekaar gepraat door eerste elftalspeler Jasper Kegels, de vaste nummer tien van de eerste selectie.


Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x