23 oktober 2018

A-kern-SGW wint moeiteloos van hekkensluiter Baasrode

Zonder evenwel tot het uiterste te moeten gaan heeft de A-kern van SGW afgelopen zondagmiddag in het goedgevulde Houtvoort stadion te Sint-Gillis-Waas met grote 5-1 eindcijfers gewonnen van hekkensluiter Baasrode en dit al na een comfortabele 3-0 voorsprong bij de rust.

Voor dat duel kon de sympathieke hoofdcoach van SGW, Yves Michelet, geen beroep doen op de gekwetsten Pieter Vervaet (nog enkele weken uit de roulatie), Thomas Vercauteren, Giovanni Feyen, Kjell Van Overmeire, Flor Van Mieghem en Yannick Merckx.

Door die vele afwezigheden was de reservebank bemand door een drietal talentvolle beloften spelers Tim Mennes, Jaron Van Strijdonck en Matthias De Vleesschhauwer. Ook Ziggy De Koster, die zaterdag in het duel van de beloften nog een strafschop stopte , zat als reservedoelman op de bank.

De thuisclub begon goed aan de wedstrijd door vanaf het begin de tegenstander goed vast te zetten met veel druk naar voren waarop de spelers uit Baasrode niet echt een antwoord op wisten te geven.

SGW creëerden vele kansen met captain Hendrik De Maeyer als aanspeelpunt met veel beweging rond hem van Nick Vanhaevermaet, Bo De Moor, Yordi Vermeulen en Tom Van Den Bossche.

Dank zij treffers van Bo De Moor (14e minuut) en tweemaal Nick Vanhaevermaet (26ste en 35ste minuut) leidde SGW bij de rust al met 3-0.

De tweede helft was slechts een formaliteit met de wetenschap om de voorsprong te consolideren oftewel uit te breiden. Dit laatste lukte echter aardig want Hendrik De Maeyer (51ste minuut) en Yordi Vermeulen (55ste minuut) zorgden er eerst voor dat SGW uit kon lopen naar een 5-0 voorsprong.

Vier minuten voor het laatste fluitsignaal van de overigens bekwaam leidende arbiter Victor Van Overloop milderde bezoeker Kjell De Klerk uit een strafschop tot 5-1, meteen ook de eindstand.

De strafschop werd veroorzaakt door verdediger Jens Van de Vijvere die door deze overtreding terecht geel kreeg.

Ook twee andere spelers van SGW verdwenen met geel in het boekje van de arbiter, te weten Jasper Kegels en Jens Van Overmeire.

Aan Baasrode-zijde ontvingen vier spelers geel, namelijk doelman Vincent Van De Wiele, Raphaël De Donder, Koen Van Langenhove en Kjell De Klerk.

In de tweede helft werden aan SGW-zijde de basisspelers Frederic Van Hoorde, Jasper Kegels en Hendrik De Maeyer nog gewisseld voor respectievelijk Tim Mennes, Matthias De Vleesschhauwer en Jaron Van Strijdonck.

Na afloop van dat duel werd de overwinning uitbundig gevierd, eerst op het veld, later in het kleedlokaal en tot slot in de kantine met als afsluiter een hapje en drankje. Komende zondag moet men op verplaatsing naar Eendracht Zele B, de huidige nummer vijf uit het tussenklassement.

Bij een overwinning van onze ploeg, zouden we nog wel eens kans kunnen maken op winst van de eerste periodetitel. Voorwaarde is natuurlijk dat de koplopers Hamme-Zogge en PD Kruibeke één van de komende twee weken puntenverlies lijden.

Het duel in Zele aanstaande zondag begint om 15.00 uur. De week daarna, op 04/11/18 om 14h30, volgt dan de clash met onze buren van FC Hoogeinde. Dit duel wordt voorafgegaan door een footlunch in de vorm van een mosselfestijn.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x