18 april 2019

A-kern SGW wint ook laatste duel ...

De verjongde A-kern van SGW heeft afgelopen zondagmiddag op het kunstgras van Haasdonk B ook de laatste wedstrijd in de reguliere competitie gewonnen. Na een 0-2 stand bij de rust won de formatie van Yves Michelet uiteindelijk met 1-2. Men kan zich nu gaan opmaken voor de eindronde om zodoende alsnog promotie te kunnen bewerkstelligen naar de beoogde derde provinciale klasse.

De vier ervaren spelers Hendrik De Maeyer, Jasper Kegels, Pieter Vervaet en Tom Van Den Bossche werden zodoende rust gegund en gespaard voor de eindronde en lieten dit laatste duel aan hun neus voorbij gaan. Datzelfde kon ook gezegd worden van de licht gekwetste eerste doelman Jochim Reybrouck. Hij werd daardoor onder de lat vervangen door reservedoelman Ziggy De Koster die overigens een foutloze wedstrijd keepte. Ook ontbeerde men de reeds geruime tijd gekwetsten Kjell Van Overmeire, Giovanni Feyen en Thomas Vercauteren. Door al die afwezigen werd de reservebank dan ook volledig bemand en bezet door vier talentvolle beloften spelers, te weten Flor Van Mieghem, Matthias De Vleeschhauwer, Olivier Van Hoorde en Jaron Van Strijdonck. De jongeren in het team kregen daardoor volop de gelegenheid om voluit te gaan en ze deden dat met veel overgave.

In de eerste helft speelde SGW zeer goed met fris voetbal en veel beweging, wat ook resulteerde in kansen en doelpunten. Eerst werd er nog een doelpunt van Bo De Moor onterecht wegens vermeend buitenspel afgekeurd door scheidsrechter Owen Rousseau, maar halverwege die eerste helft kon Sander Puylaert SGW toch op een gevleide 0-1 voorsprong zette via een mooie aanval over veel stations. Acht minuten voor het verstrijken van de eerste helft verdubbelde Cedric Leonhart de voorsprong tot 0-2. Aan dat doelpunt ging een mooie voorzet van Tim Mennes op Nick Vanhaevermaet vooraf die de bal goed controleerde en zo Cedric Leonhart voor doel afzonderde die het leer binnentikte achter de geklopte thuisdoelman Miquel Pfaff. Met deze 0-2 voorsprong werd tevens ook de rust bereikt.

In de eerste twintig minuten van de tweede helft eenzelfde spelbeeld als voor de rust met evenwel een paar open kansen voor Yordi Vermeulen, Matthias De Vleeschhauer en Jens Van Overmeire maar zij misten alle drie onbegrijpelijk. Het laatste kwartier kwam Haasdonk B beter in de wedstrijd en Lowie Mijten scoorde tegen (1-2). De bezoekers uit Sint-Gillis-Waas moesten in de slotfase nog alle zeilen bijzetten om een gelijkmakende tegentreffer te voorkomen. De thuisclub raakte kort voor tijd nog de lat na een afstand schot. Ook SGW verkwanselde nog een mooie kans op het eind van de match. Met wat meer precisie in het spel van SGW had er een grote einduitslag op het bord kunnen en moeten staan, dan deze magere 1-2.

De eindconclusie van deze laatste officiƫle competitiewedstrijd is derhalve een mooi resultaat met deze jonge ploeg.

In de slotfase van dat duel wisselde SGW-hoofdcoach Yves Michelet nog zijn basisspelers Jens Van Overmeire, Nick Vanhaevermaet en Tim Mennes door respectievelijk Matthias De Vleeschhauwer (72ste minuut), Jaron Van Strijdonck (78ste minuut) en Flor Van Mieghem (87ste minuut).

Hamme-Zogge werd dezelfde middag kampioen vanwege het forfait van Sombeke. De gerechtelijke correspondent van Sombeke had zich evenwel vergist, hij had namelijk forfait moeten geven voor het duel van de beloften van Sombeke, daags voordien bij Hamme-Zogge maar gaf aan de Belgische voetbalbond per ongeluk door dat dat voor de eerste ploeg bedoeld was.

SGW eindigde de competitie op een keurige derde plaats in het eindklassement, weliswaar met een ruime achterstand van acht punten op kampioen Hamme-Zogge.

De vier ervaren spelers van SGW bekeken dit laatste duel vanuit de kantine.

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x