18 september 2018

A-Kern SGW wint topper bij Eendracht Verrebroek

De A-kern van SGW heeft zondagmiddag jl. na een spannende en zenuwslopende wedstrijd de topper in Verrebroek tegen Eendracht verdiend met 2-3 gewonnen en dit na een 1-2 voorsprong bij de rust. Het trainers-trio van SGW met interim-hoofdcoach Stefan De Wolf (hij verving de nog met vakantie zijnde hoofdtrainer Yves Michelet) , T2 Vincent Deckers en T3 Jonas Van Broeck moest kort voor de match nog een wijziging doorvoeren in zijn selectie van vijftien vanwege de wegens ziekte afwezige spits Nick Vanhaevermaet.

Verder ontbraken aan SGW-zijde nog enkele vaste selectiespelers en dit om uiteenlopende redenen.

Daartegenover had men wel de beschikking over het talent en de veel scorende spits Pieter Vervaet en de overijverige captain Hendrik De Maeyer die vorig seizoen acteerde in Hulst, net over de grens, bij de plaatselijke amateur-derde klasser HVV’24.

Onze club moest deze week afscheid nemen van 2 mensen (Hendrik Vergauwen, al jaren lang trouwe supporter en Omer Van Overmeire, opa van de spelers Kjell en Jens Van Overmeire). Daarom speelde ons team met rouwbanden en werd er een minuut stilte gehouden voor de wedstrijd.

De aanvangsfase verliep voor de ploeg uit Sint-Gillis-Waas niet zo goed want na amper zeven minuten spelen zette Nelson Van Den Brande Eendracht Verrebroek op een 1-0 voorsprong.

De aanwijzingen vanaf de SGW-bank aan het adres van zijn spelers werden voortreffelijk opgevolgd en dat resulteerde na 24 minuten spelen in de gelijkmaker van spits Pieter Vervaet.

SGW rook meer en was op zoek naar een voorsprong nog voor de rust en die kwam er al, drie minuten later.

Uit een schitterend genomen corner van Yordi Vermeulen kopte captain Hendrik De Maeyer het leer achter thuisdoelman Leroy Verbiest en dat betekende derhalve 1-2 voor SGW.

Daarna vergaten onze jongens de match helemaal dood te maken met ondermeer een gemiste reuzekans van Thomas Vercauteren op de lat, een vrijschop van Pieter Vervaet op de paal en een niet gefloten penalty na duidelijke haakfout op diezelfde Pieter Vervaet. Dit zou hen de tweede helft nog bijna zuur opbreken.

De tweede helft startte SGW net iets minder scherp. Onze spelers vergaten over de grond te voetballen en gingen te veel mee in het kick and rush voetbal van de tegenstander. Op één van die hoge dwarrelballen kon ex SGW-speler Didier Lenjou de bal toch wel al te gemakkelijk binnenkoppen en zo was alles weer te herdoen in de 59ste minuut (2-2)

SGW wilde meer dan dat ene punt en onder impuls en aanwijzingen van de trainersstaf trok men met alle mogelijke middelen naar voren en ging men op zoek naar de winnende treffer en die kwam er ook twintig minuten voor tijd dank zij een treffer van Pieter Vervaet, na knap doorkoppen door Hendrik De Maeyer.

Na die treffer ging de thuisploeg nog op zoek naar de gelijkmaker maar die kwam er niet meer zodat de drie winstpunten mee naar Sint-Gillis-Waas gingen.

Deze topper werd bijgewoond door ruim honderd toeschouwers waaronder ruim de helft vanuit Sint-Gillis-Waas. Nu het ook op sportief vlak voortvarend gaat met de club heeft men thans een vaste supportersgroep die iedere week hun ploeg SGW, zowel thuis als uit, komt aanmoedigen en de eerste resultaten zijn er al.

Na afloop van de match vierde de spelers van SGW eerst een kort feestje op het veld, vervolgens in de kleedkamer met daarna de apotheose in de kantine en bij één van onze sponsors, cafe Sleutelhof in Vrasene.

Interim-hoofdcoach Stefan De Wolf voerde in de tweede helft nog een drietal wissels door.

Hij verving de basisspelers Frederic Van Hoorde, Yordi Vermeulen en Pieter Vervaet door respectievelijk door Jens Van De Vijvere (71ste minuut), Michael De Vet (81ste minuut) en Flor Van Mieghem (90ste minuut).

Na drie speeldagen zijn er nog maar twee ploegen in die klasse zonder puntenverlies en dat is naast SGW Sp.Waasmunster B. Deze ploeg zegevierde dezelfde middag met 0-2 bij Daknam.

Aanstaande zondagmiddag (aanvang 15.00 uur) ontvangt men in het eigen Houtvoort Stadion Rupelmonde dat zijn derde match op eigen terrein met 1-1 gelijkspeelde tegen Eendracht Zele B.

Graag ook nog een woordje van dank aan de mensen van Eendracht Verrebroek voor de warme en goede ontvangst afgelopen zondag.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x