16 augustus 2019

A-kern SGW won verdiend oefenduel tegen Meerdonk

De A-kern van SGW heeft afgelopen zondagmiddag in het eigen Houtvoort stadion het oefenduel tegen het in derde provinciale uitkomend Meerdonk dik verdiend met maar liefst 4-0 gewonnen en dit na een 2-0 voorsprong bij de rust. Bij de thuisclub ontbraken de geblesseerden Jens Van De Vyvere , Jens Van Overmeire, doelman Jan Vertenten alsmede de langdurig gekwetsten Giovanni Feyen en Kjell Van Overmeire. Vanwege de absentie van doelman Jan Vertenten stond Jochim Reybrouck weer onder de lat bij SGW en hij keepte een foutloze wedstrijd. Bij SGW stond voor het eerst in de basis James De Ly die vroeger nog de kleuren van SGW heeft verdedigd, een speler ook met de nodige ervaring die ook het doel van de tegenstander weet te staan.

In het eerste bedrijf speelde SGW vrij dominant voetbal hetgeen resulteerde in een paar kansen via Robbe Van Overmeiren, Frederic Van Hoorde en Pieter Vervaet. Halverwege de eerste helft trapte thuisspits Pieter Vervaet met zijn rechter op de linkerkant een mooie vrije trap in de verste hoek binnen achter de geklopte doelman Nickias Aben van Meerdonk en de thuisclub stond met 1-0 aan de leiding. Zo’n tien minuten van het openingsdoelpunt van SGW verdubbelde wederom Pieter Vervaet de score (2-0 voor SGW) en dit na een mooie doorsteekpass van de dit keer extra bedrijvige Tim Mennes die Pieter Vervaet alleen voor doel zette en die vervolgens fraai afwerkte. Met deze 2-0 tussenstand floot de bekwaam leidende scheidsrechter David Coolens voor het rustsignaal.

Na de rust bracht SGW-hoofdcoach Yves Michelet Sander Puylaert, Arno Van Puyvelde, Viktor Dams en Thomas Vercauteren in het veld en werden respectievelijk de basisspelers Jasper Kegels, Robbe Van Overmeiren, Yordi Vermeulen en Kenzo Verbeke naar de kant gehaald. De tweede helft was in feite een scenario van de eerste helft waarin SGW nog tweemaal wist te scoren via de actieve Pieter Vervaet en Yordi Vermeulen die kort daarvoor nog was ingevallen voor de debuterende James De Ly. 

Al met al een verdiende 4-0 eindzege voor de formatie van hoofdcoach Yves Michelet.

Arthur Eeckhout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x