09 oktober 2018

A-kern SGW zet zegereeks voort

In een goed gevuld Houtvoort stadion versloeg de A-kern van SGW afgelopen zondagmiddag moeiteloos FC Daknam met 5-0 na een 1-0 voorsprong bij de rust.

Ondanks het gemis van een viertal geblesseerden (Giovanni Feyen, Kjell Van Overmeire, Michaƫl de Vet en Yannick Merckx) heeft het succesvolle team van hoofdcoach Yves Michelet genoeg talent en kwaliteit in huis om het de tegenstanders moeilijk te maken.

De U6 van SGW en Svelta Melsele hebben er een hele leuke voormatch van gemaakt en nadien mochten de spelertjes van beide ploegen voor de match mee het veld oplopen met de grote jongens van SGW en FC Daknam, toegejuicht door het talrijk opgekomen publiek. Het voetbal leeft weer in Sint-Gillis-Waas.

In de eerste helft waren er vele slordigheden in het spel van de thuisclub en het tempo lag wat aan de lage kant.

Zowaar bij een tegenaanval kreeg FC Daknam zelfs de kans om de score te openen maar men miste.

Ook aan de zijde van SGW kregen ook Pieter Vervaet en Yordi Vermeulen kansen om de score te openen maar het vizier stond op dat moment nog niet echt op scherp.

Iedereen ging er echter vanuit dat de rust met een 0-0 stand zou ingaan maar de realiteit bleek anders te zijn. In de 45ste minuut zette thuisspeler Tom Van Den Bossche na een formidabel genomen hoekschop van Pieter Vervaet SGW op een 1-0 voorsprong, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft werd het tempo bij de thuisclub verhoogd en raakten de spelers van FC Daknam uitgeput en vermoeid. De bezoekers konden het verhoogde tempo niet meer bijbenen met als gevolg dat er in het laatste kwartier nog vier doelpunten achter de bezoekende doelman Glenn De Keyser te noteren vielen. Vooral de frisheid en scherpte van de invallers Nick Vanhaevermaet, Bo De Moor en Cedric Leonhart deden de tegenstander veel pijn.

In de 74ste minuut zorgde invaller Bo De Moor na assist van Tom Van Den Bossche voor 2-0.

Dankzij treffers van invaller Nick Vanhaevermaet (77ste minuut), Jens Van Overmeire (82ste minuut) en nogmaals Nick Vanhaevermaet (90ste minuut) werd het uiteindelijk een 5-0 thuisoverwinning waarop niets viel af te dwingen.

Hoofdcoach Yves Michelet wisselde in de tweede helft de basisspelers Yordi Vermeulen, Jasper Kegels en Tom Van Den Bossche door respectievelijk Nick Vanhaevermaet (56ste minuut) , Bo De Moor (63ste minuut) en Cedric Leonhart (77ste minuut).

Sander Puylaert kreeg in de tweede helft zijn derde gele kaart en zal de topper, zondagmiddag aanstaande (aanvang 15.00 uur) bij medekoploper Sparta Waasmunster moeten missen.

Datzelfde Sparta Waasmunster ging dezelfde middag in de uitwedstrijd tegen KFC Zele B fors onderuit (6-0).

Dank zij die nederlaag van Sparta Waasmunster en de overwinning van SGW neemt de ploeg uit Sint-Gillis-Waas op basis van een beter doelsaldo de eerste plaats in met het zelfde puntenaantal dan Sparta Waasmunster, namelijk vijftien punten uit zes gespeelde wedstrijden.

Het doelsaldo van SGW is beduidend beter, namelijk 21-7 tegen 14-10 voor de tegenstander van komende zondag.

Plaatsgenoot FC Hoogeinde won afgelopen zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Baasrode met 1-2.


Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x