10 september 2018

B-kern SGW behaalde een knappe 3-6 zege

De beloften ploeg van SGW won afgelopen zaterdagmiddag de eerste competitiewedstrijd op verplaatsing bij FC Eksaarde B met ruime eindcijfers (3-6)  en dit na een 1-4 voorsprong bij de rust.
SGW  begon ijzersterk aan dat eerste duel. Bij de mannen van Jonas Van Broeck stond nieuweling Stijn Beelen in het doel. Hij is pas in de afgelopen week aangetrokken en  afkomstig van Avanti Stekene. Hij keepte een zeer sterke wedstrijd. Al na amper zes minuten spelen zette Nick Vanhaevermaet SGW op een 0-1 voorsprong. Een voorsprong die halverwege de eerste helft werd uitgebouwd tot 0-2 via een treffer van Senne De Rudder. Kort daarvoor schoot Jaron Van Strijdonck naast het doel van FC Eksaarde B. Rond het half uur maakte Arno Nachtegael er nog 0-3 van in SGW’s voordeel. Tien minuten voor het rustsignaal milderde thuisspeler Carlo Daelman tot 1-3 maar nauwelijks acht minuten later zette Roan Vlassenrood in de rebound een strafschop om en met een veilig lijkende 1-4 voorsprong konden de bezoekers uit Sint-Gillis-Waas gaan rusten. Aanleiding tot die strafschop was het onreglementair neerleggen van Senne De Rudder binnen het zestienmetergebied.

De tweede helft was nog maar amper begonnen of de thuisclub verkleinde de achterstand tot 2-4 via een doelpunt van Hans D’Hondt. Het derde thuis-doelpunt werd opnieuw gescoord door Carlo Daelman. Dankzij nog twee doelpunten van basisspelers Jaron Van Strijdonck en Matthias De Vleeschhauwer won SGW verdiend en nog niet eens geflatteerd met 3-6. Indien de aanvallers van SGW na de hervatting wat beter met hun doelkansen waren omgesprongen dan zou een overwinning met dubbele cijfers tot de mogelijkheden hebben behoord. In de tweede helft voerde succes vol interim-hoofdcoach Jonas Van Broeck in zijn team nog een drietal wissels door.
Hij haalde de basisspelers Tim Mennes, Arno Nachtegael, Nick Vanhaevermaet en Olivier Van Hoorde naar de kant en daarvoor in de plaats kwamen respectievelijk Sven Prenen, Flor Van Mieghem, Matthias De Vleeschhauwer en Brent Beck.

De beloften ploeg van plaatsgenoot Hoogeinde leden dezelfde middag een 1-4 thuisnederlaag tegen Daknam A.

In de herhaling van het wekelijkse verzoekplatenprogramma via de live screen van RTV Scheldemond (radio) is komende woensdagavond even over de klok van 20.00 uur een plaatje te horen aangevraagd door ondergetekende en bestemd voor de beloften ploeg. Welk plaatje dat is verklap ik niet en zeg luisteren maar.

Ik hoor naderhand wel graag reacties van spelers die het gehoord hebben.

Aanstaande zaterdagmiddag (aanvang 15.00 uur) speelt de beloften ploeg van SGW in het eigen en vertrouwde Houtvoort stadion tegen Verrebroek.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x