26 november 2018

B-kern SGW herpakte zich na afstraffing

Na het zware verdict van een week geleden, een forse 1-9 thuisnederlaag tegen koploper Hamme-Zogge, heeft de beloften ploeg van SGW zich afgelopen zaterdagmiddag in en tegen Sombeke knap hersteld door verdiend dat duel met 1-3 te winnen en dit na een 1 – 1 stand bij de rust. Het veld was goed bespeelbaar. In de warming up, kort voor de match liep Roan Vlassenrood een beenblessure op en werd vervangen door het aankomend jeugdtalent van SGW, Brent Beck, die verder kan terugblikken op een zeer verdienstelijk gespeelde wedstrijd.

SGW begon aanvallend aan de match en kwam na amper vier minuten spelen al op een 0-1 voorsprong door een knap doelpunt van Brent Beck. De bezoekers wilden na dat vroege doelpunt doordrukken maar kregen halverwege het duel voor de pauze het deksel op de neus. Door een onoplettendheid in de SGW-verdediging zorgde thuisspeler Glenn Verhelst voor de gelijkmaker.

In het resterende verloop voor de rust waren er nog wel doelkansen voor SGW maar er werd niet meer gescoord en scheidsrechtster Irmgard Van Meirvenne floot na 45 minuten voor het rustsignaal.

De spelers van SGW kwamen met aanvallende bedoelingen uit de kleedkamer en voerden van begin af aan al de forsing. Dat werd reeds in de 49ste minuut beloond dank zij een treffer van Arno Nachtegael die SGW, toen al verdiend, op een 1-2 voorsprong zette. SGW ging verder nog op zoek naar een derde treffer en die kwam er ook zo’n tien minuten voor het eindsignaal. Aanvaller Jaron Van Strijdonck werd neergelegd en de toegekende vrije trap werd door Matthias De Vleeschauwer feilloos binnen getrapt: 1-3. Met deze stand brak tevens ook het einde aan.

Zowel de basisspelers als de invallers van SGW hebben zich goed weten te herstellen na het debacle van een week geleden. Iedereen speelde voor de volle honderd procent en dit mede onder aanvoering van captain Hans Mennes. Opmerkelijk feit in het thuisteam was wel het meespelen van Dany Praet die met zijn 56 jaar niet onder deed voor zijn veel jongere medespelers. Bij SGW vielen tijdens dat duel Sven Prenen (wenkbrauw) en Kjell Van Overmeire (been) nog geblesseerd uit.

Aanstaande zaterdagmiddag (aanvang 14.30 uur) spelen de beloften van SGW in het eigen Houtvoortstadion tegen SVH Waasmunster dat zijn thuisduel van dezelfde middag afgelast zag worden vanwege het algemene forfait van Heusden B.

Wat opviel in deze speelronde was de onverwachte 1-3 thuisnederlaag van koploper Hamme-Zogge tegen PD Kruibeke.

Supporters zaterdag allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x