23 maart 2019

B-kern SGW verliest bij koploper Hamme-Zogge

De beloften ploeg van SGW leed afgelopen zaterdagmiddag in en tegen koploper Hamme-Zogge wel een verdiende 4-1 nederlaag maar gezien het vertoonde spel gedurende de gehele match van de mannen uit Sint-Gillis-Waas zijn die eindcijfers toch wel wat geflatteerd uitgevallen. Op dit veld was goed spelen nauwelijks mogelijk want het plein leek meer op een zandbak dan op een voetbalveld. Er was nauwelijks gras te zien.

Het begin van de eerste helft was voor de thuisclub met doelpogingen voor onder meer Wouter Vael, Jens Huylebroeck en Orobosa Michels maar telkens voorkwam SGW-doelman Ziggy De Koster een tegentreffer. Halverwege de eerste helft was er een goed genomen hoekschop van Cedric Leonhart die voor de voeten kwam van Arno Nachtegael die de bal binnentikte achter de thuisdoelman De Sterck en zo kwam SGW op een 0-1 voorsprong. In het verdere verloop van de eerste helft kwam er geen wijziging meer in de stand zodat SGW met een gevleide 0-1 voorsprong de rust in kon gaan. 

In een tijdsbestek van enkele minuten na rust gaf SGW twee doelpunten weg. Eerst zorgde Wouter Vael voor de gelijkmaker en kort daarop was het thuisspeler Anas Sens die de 2-1 liet aantekenen. De manschappen van hoofdcoach Jonas Van Broeck waren zodoende op achtervolgen aangewezen maar raakte verder in de match het spoor steeds meer en meer bijster. Dank zij treffers van Kenzo Waegeman en Quinten Colman stond er na negentig minuten spelen een 4-1 eindstand op het scorebord in het voordeel van Hamme-Zogge dat daarmede de terechte kampioen werd in deze beloften competitie. Na afloop van de match was er feest voor de spelers van Hamme-Zogge, eerst op het veld, nadien in de kantine en dit onder het genot van een alcoholische versnapering.

De kersverse kampioen wist ook op 17 november van het vorig jaar de heenwedstrijd te winnen, zij het met maar liefst 1-9. Tot dit resultaat is het dit keer niet gekomen.

De spelers van SGW deden wel hun best maar over het geheel genomen werden zij te licht bevonden en verloren verdiend. De eerstkomende wedstrijd voor de B-kern van SGW is zaterdagmiddag aanstaande (aanvang 15.00 uur) want dan komt Sombeke A op bezoek in het Houtvoort stadion.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x