30 juli 2019

B-kern SGW verliest eerste oefenduel

De beloften ploeg van SGW heeft afgelopen zondagmiddag in een aantrekkelijke wedstrijd het eerste oefenduel ter voorbereiding op de naderende voetbalcompetitie op eigen terrein tegen gebuur KSK De Klinge met 0-2 verloren. Een eindstand die pas in het laatste kwartier tot stand kwam.

De thuisploeg startte het duel met aanvallende bedoelingen, al hoewel de in bloedvorm verkerende thuisdoelman Vincent De Knopper in de achtste minuut knap een schot stopte  van een KSK De Klinge-aanvaller. Verder waren er in de eerste helft knappe acties van onder meer Thibault Tack die over het vijandelijke doel schoot en dezelfde speler schampte diep in de eerste helft ook nog de dwarslat van de bezoekers.

Met een dubbelblanke stand (0-0) floot de goed fluitende gelegenheid scheidsrechter Pieter Schelfhout voor het rustsignaal. In het begin van de tweede helft miste thuisspeler Jens Vael na een gave pass van Brent Beck op opgelegde kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten.

Halverwege de tweede helft kreeg SGW terecht een strafschop toegewezen van de arbiter maar Robin De Wolf faalde jammerlijk vanaf elf meter. De aanleiding tot die strafschop was handsbal van een tegenstander  in de zestien. Als men zelf niet scoort, krijgt men vrijwel altijd het deksel op de neus zo ook in de eindfase van dit oefenduel. Tien minuten voor tijd zette Alon Van Der Haegen de bezoekers op een 0-1 voorsprong na een misser van thuisspeler Tuur Poppe. Kort voor tijd zorgde dezelfde speler uiteindelijk voor een 0-2 eindstand ten voordele van gebuur KSK De Klinge. 

SGW-hoofdcoach Jonas Van Broeck wisselde in de 35ste minuut van de eerste helft Cedric Leonhart voor Ferre Geerts. Bij het begin van de tweede helft werden bij de thuisploeg Arno Nachtegael en Thibault Tack vervangen door Gianni De Munck en Tuur Poppe.

De jeugdige formatie van hoofdcoach Jonas Van Broeck moet komende donderdagavond in Sint-Niklaas aantreden voor de Hedwig Cup.

Dit duel vangt aan om 20.00 uur. 

Arthur Eeckhout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x