03 maart 2019

B-kern wint van Doorslaar

Op een zwaar en moeilijk bespeelbaar terrein waarop goed voetbal nauwelijks mogelijk was wist de beloften ploeg van SGW afgelopen zaterdagmiddag de verplaatsingswedstrijd in en tegen SK Lokeren Doorslaar B met ruime eindcijfers (0-5) te winnen na bij de rust al met 0-2 te hebben voorgestaan. Het thuisduel eindigde op 29 september van het vorig jaar in een gelijkspel (2-2). Normaliter was de B-kern voor dit carnavalsweekeinde vrij maar doordat het gehele programma van 26 januari in verband met de slechte weers-en terreinomstandigheden door de bond werd afgelast, moest er nu worden aangetreden. Verschillende spelers hadden reeds verlofplannen gemaakt en waren dus niet beschikbaar. Onder de afwezigen doelman Ziggy De Koster, de gebroeders Hans en Tim Mennes, Flor Van Mieghem alsmede de geschorste Cedric Leonhart en de geblesseerde Brent Beck. Toch slaagde hoofdcoach Jonas Van Broeck er in om een representatief team te kunnen opstellen. Zo stond eerste doelman Jochim Reybrouck onder de lat. Na veel blessureleed speelde verdediger Thomas Vercauteren weer een gehele wedstrijd mee en hij kweet zich goed van zijn taak.Ook de eerste elftalspelers Jens Van De Vyvere en Sander Puylaert, hij werd nog te elfder ure opgeroepen, behoorden tot de dertienkoppige selectie.

De ploeg uit Sint-Gillis-Waas startte met offensieve bedoelingen aan de match. Alhoewel de eerste doelkans binnen het kwartier voor de thuisclub was. Nassim Bentouhami schoot op doel maar doelman Jochim Reybrouck van SGW redde voortreffelijk. De SGW-goalie had de gehele wedstrijd weinig tot niets te doen maar wat hij moest doen deed hij kundig zoals een goede doelman betaamt. Enkele minuten later zette Sven Prenen SGW op een 0-1 voorsprong en nauwelijks vier minuten later verdubbelde Arno Nachtegael de Wase voorsprong tot 0-2. In het verdere verloop van de eerste helft kwam er geen wijziging meer in de stand zodat men kon gaan rusten met een 0-2 voorsprong.

De tweede helft was nog maar amper vijf minuten out of gelegenheidscaptain Laurens Deckers, bij afwezigheid van Hans Mennes, zorgde voor 0-3. SGW kon zodoende de wedstrijd rustig en probleemloos uitspelen. Ruim een kwartier voor tijd zorgde Robbe Heirbaut op assist van Matthias De Vleeschhauwer voor 0-4. Het slotakkoord was voor Matthias De Vleeschhauwer die twee minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Patrick Falla voor de uiteindelijke 0-5 eindstand in SGW’ s voordeel wist te zorgen.

Dank zij die ruime overwinning bezet de beloften ploeg van SGW op dit moment de vierde plaats in de rangschikking maar wel op ruime achterstand van de onbetwiste koploper Hamme-Zogge. Zaterdagmiddag aanstaande speelt de B-kern van SGW in het eigen Houtvoort stadion tegen dorpsgenoot FC Hoogeinde. In tegenstelling tot het oorspronkelijke aanvangsuur van 15.00 uur begint dat duel om 14.00 uur.

Datzelfde FC Hoogeide speelde dezelfde namiddag op eigen terrein met 1-1 gelijk tegen FC Moerbeke B.

In de reeks van de A-kern van SGW speelde op carnavalszaterdag koploper Hamme-Zogge op eigen terrein het inhaalduel tegen hekkesluiter Sinaai B. Het verpletterde met maar liefst 10-0 de B-ploeg van Sinaai.

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x