21 november 2019

Beloften doelman Robbe Geerts keepte een voortreffelijke wedstrijd

Mede dank zij de gehele match goed optreden van doelman Robbe Geerts heeft de beloften ploeg van SGW afgelopen zaterdagmiddag in het eigen Houtvoort stadion een verdiende 3-1 overwinning behaald op één van de concurrenten uit de top vijf van het voorlopige tussenklassement KSK Kallo.

De eindzege werd veilig gesteld in een goed gespeelde tweede helft.

De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten door scheidsrechter Stefan De Wolf, hij floot een foutloze partij, of captain Hans Mennes van de thuisclub, hij speelde overigens na lange afwezigheid weer voor het eerst mee, of hij moest van wege een hevige bloedneus na een kop-kop-botsing met een speler van de tegenpartij, reeds vervangen worden. Zijn vervanger was Yannick Schins die evenals al zijn medespelers kan terugblikken op een voortreffelijk gespeelde wedstrijd.

In de eerste helft golfde het spel op en neer met doelkansen voor beide ploegen maar gescoord werd er niet zodat de rust bereikt werd met een dubbelblanke (0-0) score.

Even voor het uur werd er in de SGW-verdediging balverlies geleden en daar profiteerde Saifo Boughza van de bezoekers van om thuisdoelman Robbe Geerts kansloos te laten (0-1). Kort daarop scoorde Thibault Tack na een goede assist van Roan Vlassenrood de gelijkmaker voor SGW en onder leiding van goede coaching van hoofdcoach Jonas Van Broeck langs de lijn ging SGW verder in het offensief om mogelijk nog te kunnen scoren in het restant van de partij. De aanvallende bedoelingen van de thuisclub kende tien minuten na de gelijkmaker succes. Frederic Van Hoorde maakte er na een assist van Ward Van Duyse er eerst 2-1 van waarna tien minuten voor het laatste fluitsignaal Frederic Van Hoorde zijn tweede treffer maakte in één heft (zijn eerste treffers dit seizoen), dit na een mooie assist van Robbe Heirbaut), daardoor de eindstand bepalend op 3-1 in het voordeel van SGW. In de laatste paar minuten werd Hans Mennes er nog even ingebracht om hem na zijn behandeling aan zijn neus nog wat speelminuten te gunnen.

Deze overwinning betekende de derde opeenvolgende zege en de beloften ploeg van hoofdcoach Jonas Van Broeck is derhalve dus aan een sterke reeks bezig. De volgende wedstrijd staat reeds gepland voor komende vrijdagavond (aanvang 20.00 uur). Dan moet men op bezoek bij gebuur Sint-Pauwels, de derde uit het voorlopige tussenklassement.

De andere uitslagen uit die reeks van het afgelopen weekeinde waren:

FC Hoogeinde – FC Eksaarde A 0-2, FC Sint-Niklaas – White Boys 5-3, FC Moerbeke A – Meerdonk 5-0, Rupelmonde – Sint-Pauwels 3-2 en Eendracht Verrebroek – PD Kruibeke B 0-2.

De stand ziet er bovenaan als volgt uit:

1 FC Moerbeke A 9-24, 2 FC Gerda Sint-Niklaas 10-22, 3 Sint-Pauwels 10-22, 4 FC Bosdam Beveren 10-21 en 5 SGW 10-21.


Arthur Eeckhout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x