2 februari 2020

Beloften ploeg SGW overklaste hekkensluiter Eendracht Verrebroek op eigen terrein

De korte verplaatsing naar Verrebroek heeft voor de jonge beloften ploeg van SGW afgelopen zaterdagmiddag een gemakkelijke driepunter opgeleverd, getuige de royale 1-8 overwinning welke behaald werd op rode lantaarndrager Eendracht Verrebroek.Vanuit de reservebank van SGW werd gememoreerd dat de kwaliteit op de bank net zo goed is dan de basis elf welke hoofdcoach Jonas Van Broeck het veld had ingestuurd.

De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten door scheidsrechter Patrick Van Geem of de ploeg van SGW-hoofdcoach Jonas Van Broeck voerde al meteen de forsing. Het was voornamelijk eenrichtingsvoetbal want de thuisploeg kwam in het stuk helemaal niet voor. Als de ploeg uit Sint-Gillis-Waas beter met de talrijke doelkansen, vooral in de tweede helft, was omgesprongen dan zat er zeer zeker een einduitslag in welke in de dubbele cijfers zou hebben uitgemond. De bezoekende doelman Robbe Geerts heeft nauwelijks werk te doen gekregen.

Even over het kwartier werd de score geopend door Thibault Tack en dat betekende meteen al de 0-1 voorsprong voor de mannen uit het Houtvoort stadion. Een voorsprong die vijf minuten later werd verdubbeld door Diaz Van Broeck. Met nog een doelpunt, kort voor het rustsignaal, van Arno Nachtegael werd de 0-3 ruststand bereikt.

In de tweede helft werd er met de regelmaat van de klok lustig op los gescoord. Dank zij treffers van achtereenvolgens Arno Nachtegael (47ste minuut), Thibault Tack (52ste minuut), een wereldgoal vanop flinke afstand van invaller Roan Vlassenrood (58ste minuut) en Thibault Tack (65ste minuut) leidde SGW zo’n twintig minuten voor het laatste fluitsignaal voorlopig al met 0-7 tussenstand. Acht minuten voor tijd scoorde thuisspeler Ferre Michta nog tegen (1-7) maar het slotakkoord was kort voor tijd voor bezoeker Thomas Vercauteren die voor de grote 1-8 eindstand wist te zorgen. Ook zat Cedric Leonhart weer in de vijftien koppige selectie van SGW. Wegens examens was hij zo ‘n maandje niet beschikbaar.

Alle spelers van SGW hebben zich voor de volle honderd procent ingezet en hoofdcoach Jonas Van Broeck toonde zich na afloop een tevreden man. Na afloop van het duel werd er voor de spelers en begeleiding in de Verrebroek-kantine nog zakjes friet met mayonaise geserveerd. Men liet zich dat goed smaken.

Dit had men wel verdiend na de geleverde prestatie van kort daarvoor.

De volgende wedstrijd voor SGW staat gepland, komende zaterdagmiddag. Dan ontvangt men in het eigen Houtvoort stadion dorpsgenoot en middenmoter FC Hoogeinde. Het duel begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Matthys De Wolf.

De andere uitslagen uit die reeks van afgelopen weekeinde waren:

PD Kruibeke B – White Boys 5-0 (forfait), FC Gerda Sint-Niklaas – FC Moerbeke A 0-6, FC Hoogeinde – Rupelmonde 4-2, Kallo – Meerdonk 2-2 en FC Eksaarde A – FC Bosdam Beveren 7-0.

De voorlopige tussenstand na de gespeelde duels van het afgelopen weekeinde ziet er bovenaan als volgt uit:

1 FC Moerbeke A 18-48, 2 FC Bosdam Beveren 18-39, 3 FC Gerda St.-Niklaas 18-38, 4 FC Eksaarde A 19-35 en 5 SGW 18-33.


Arthur Eeckhout


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x