6 oktober 2019

Beloften ploeg SGW overklaste streekgenoot Verrebroek

De beloften ploeg van SGW heeft afgelopen zaterdagmiddag in het eigen en vertrouwde Houtvoort stadion een ruime en nog niet eens geflatteerde 5-0 overwinning geboekt op streekgenoot Verrebroek, één van de zwakkere tegenstanders uit de reeks.

De thuisploeg, getraind door Jonas Van Broeck, was gedurende de gehele match de bovenliggende partij en als de aanvallers beter met hun doelkansen waren omgesprongen, had een hogere einduitslag tot de mogelijkheden kunnen en moeten behoren. Halverwege de eerste helft zette Thibault Tack na een assist van Roan Vlassenrood SGW op een 1-0 voorsprong. Op slag van rust verdubbelde Roan Vlassenrood zelf de voorsprong tot 2-0 door met een magistraal en loeihard afstandsschot de bezoekende doelman van Verrebroek, Michiel Van Roeyen, het nakijken te geven. Het leer verdween in de linker bovenhoek waartegen de doelman geen verweer had. Het schot was voor hem onhoudbaar. Kort hierna floot scheidsrechter Marc Beniers voor het rustsignaal.

In een meer dan genietbare tweede helft werd er nog aan de lopende band gescoord door de thuisclub. De bezoekers uit Verrebroek moesten met lede ogen toezien dat SGW nog drie maal wist te scoren. Even voor het uur maakte Matthias De Vleeschhauwer na een assist van Victor Dams er 3-0 van. Enkele minuten later voerde hoofdcoach Jonas Van Broeck een gouden wissel door. Hij wisselde Victor Dams voor Sven Prenen en deze stond nog maar net op het plein of hij maakte er 4-0 van. Het slotakkoord was acht minuten voor het verstrijken van de wedstrijd voor thuisspeler Matthias De Vleeschhauwer. Hij zorgde uiteindelijk voor de 5-0 eindstand. Voor hem zijn tweede treffer van de match.

Hoofdcoach Jonas Van Broeck had de beschikking over vijftien kernspelers en had ook de wisselspelers ruime en voldoende speelminuten gegund. De wedstrijd was er ook naar dat alle spelers zich konden uitleven.

De volgende wedstrijd van de beloften ploeg van SGW staat voor aanstaande zaterdagmiddag op het wedstrijdprogramma. Dan moet men op bezoek bij dorpsgenoot FC Hoogeinde. Het duel begint om 15.00 uur.

De andere uitslagen van het afgelopen weekeinde uit de reeks waren:

White Boys – PD Kruibeke 2-4, Bosdam Beveren – Eksaarde A 2-1, Meerdonk – Kallo 2-2 en Rupelmonde – Hoogeinde 4-2, Moerbeke A - Gerda 2 - 0


Arthur Eeckhout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x