4 augustus 2019

Beloften ploeg SGW wint verdient oefenduel bij dorpsgenoot FC Hoogeinde

De beloften ploeg van SGW heeft zaterdagmiddag jl. verdiend het oefenduel bij dorpsgenoot FC Hoogeinde  met 1-2 gewonnen, een stand overigens die al bij de rust was bereikt Het was meteen de eerste oefenzege van de SGW-beloften ter voorbereiding op de nadere voetbalcompetitie die eind deze maand van start zal gaan. Bij afwezigheid van de geblesseerde captain Laurens Deckers nam Arno Nachtegael de aanvoerdersband over en hij kweet zich voortreffelijk van zijn taak. In het doel van SGW stond andermaal Robbe Geerts.

De jonge SGW-formatie van hoofdcoach Jonas Van Broeck ging voortvarend van start want al na amper vijf minuten spelen zette aanvaller Matthias De Vleeschhauwer op aangeven van de actieve Brent Beck SGW op een 0-1 voorsprong. Deze voorsprong werd halverwege de eerste helft teniet gedaan doordat thuisspeler Joren Huybrecht voor de gelijkmaker wist te zorgen. Enkele minuten later werd Matthias De Vleeschhauwer onreglementair gehaakt in het strafschopgebied en scheidsrechter Jordi Van Den Kommer kon niets anders besluiten dan de bal op de stip te leggen. Matthias De Vleeschhauwer zette zich zelf achter de bal en schoot die strafschop feilloos binnen achter de geklopte thuisdoelman Jan Van Britsom. Zodoende stond SGW voor de tweede maal op voorsprong, 1-2. Deze ruststand werd meteen ook de eindstand want in een aangenamere tweede helft werd er door beide partijen niet meer gescoord.

Indien de voorwaartsen van SGW na de hervatting beter met hun doelkansen waren omgesprongen, dan was zeer zeker een hogere einduitslag tot stand gekomen dan deze magere 1-2. Bij SGW behoorde nieuwkomer Louis Thyssen tot één van de uitblinkers, al moeten ook de andere jongelingen Diaz Van Broeck, Ward Van Duyse, Flor Van Mieghem, Robin De Wolf  en Jens Vael niet vergeten worden.

Zonder de andere SGW-spelers tekort te doen, kan men stellen dat de jonge beloften ploeg uit Sint-Gillis-Waas knokt voor iedere bal. Hoofdcoach Jonas Van Broeck kan met vertrouwen het voetbalseizoen tegemoet zien. Het eerstkomende oefenduel voor de manschappen van SGW staat reeds gepland voor donderdagavond aanstaande. Dan ontvangt men op eigen terrein de reserven van FC Eksaarde in de strijd om de Herwig Cup.

De match vangt aan om 19.30 uur.

Supporters allen op post

 Arthur Eeckhout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x