14 april 2019

Beloften ploeg SGW won overtuigend

Dank zij een ruime en verdiende 4-1 thuiszege op KFC Moerbeke B heeft de jonge beloften ploeg van SGW afgelopen zaterdagmiddag de competitie seizoen 2018-2019 afgesloten. Bij SGW ontbraken Kenneth Thuy en Yannick Schins (beiden met verlof) alsmede doelman Ziggy De Koster. Hij moest daags nadien het doel verdedigen van de A-kern daar eerste doelman Jochim Reybrouck geblesseerd is. Ook waren niet van de partij de geblesseerde Brent Beck (wel aandachtig toeschouwer), alsmede ook Cedric Leonhart die een dag later moest meedoen met de A-kern. Vanwege de diverse afwezigen moest de thuiscoach T2-trainer van de A-kern, Vincent Deckers zelfs op de reservebank posteren.

Het was een gemakkelijke middag voor de thuisformatie van hoofdcoach Jonas Van Broeck alhoewel men dat in de beginfase van het duel niet zou zeggen. Al na acht minuten spelen in de eerste helft opende Robbe Heirbaut op aangeven van Jaron Van Strijdonck de score voor de thuisploeg: 1-0. Die voorsprong bleef maar zeven minuten op het scorebord staan want toen kopte bezoeker Gianni Boeye de gelijkmaker achter doelman Bob De Hertogh, normaliter een veldspeler. Hij verdedigde zijn doel met verve al moest hij wel eens verschillende rare capriolen uithalen maar het liep meestal goed af. Iets over het half uur zette Jaron Van Strijdonck SGW op een 2-1 voorsprong en met deze stand werd tevens de rust bereikt.

Na de hervatting wilde SGW de voorsprong uitbreiden hetgeen lukte. In de 58ste minuut werd Matthias De Vleeschhauwer neergelegd in het strafschopgebied en hij zelf zette die strafschop om in een doelpunt. Met die 3-1 voorsprong leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor de ploeg uit Sint-Gillis-Waas. Ruim een kwartier voor tijd kreeg SGW een tweede strafschop, toegekend door de verdienstelijk leidende scheidsrechter Irmgard Van Meirvenne. Eenzelfde scenario als bij de eerste strafschop. Matthias De Vleeschhauwer werd voor de tweede maal neergelegd in het beruchte strafschopgebied en hij zelf zette zich weer achter de bal om vanaf de stip de 4-1 binnen te trappen. Na dat doelpunt speelde SGW de wedstrijd rustig uit. In die stand kwam verder geen verandering meer zodat het einde aanbrak met een royale 4-1 thuisoverwinning.

In de tweede helft voerde SGW-hoofdcoach Jonas Van Broeck nog een aantal wissels door. Vincent Deckers kwam in de plaats van captain Hans Deckers. Ook werden de twee andere wisselspelers Michael De Vet en Senne De Rudder ingebracht voor respectievelijk Roan Vlassenrood en Jaron Van Strijdonck. De leidsman deelde in dit soms vooral van de zijde van KFC Moerbeke B hard gespeelde duel een drietal gele kaarten uit. Matthias De Vleeschauwer van de thuisclub werd met geel bedacht alsmede doelman Kyoni Simons en Steffen Bal (beiden KFC Moerbeke B).

Het eerste duel op 8 december van het vorig jaar in Moerbeke leverde een 2-2 puntendeling op met dien verstande dat het gelijkmakende SGW-doelpunt tien minuten voor tijd werd gescoord door doelman Ziggy De Koster die ditmaal als invaller speler werd ingebracht.

De beloften ploeg van SGW kan terugblikken op een leuk en verdienstelijk seizoen met een eindklassering in de subtop.

Kampioen werd Hamme Zogge.

Topscoorder is geworden Jaron Van Strijdonck met 15 treffers, gevolgd door Arno Nachtegael en Matthias De Vleeschhauwer (beiden 10 doelpunten), Roan Vlassenrood (7 treffers) en Brent Beck (6 treffers).

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x