10 november 2019

Beloften ploeg SGW zet zegereeks voort met uitoverwinning bij PD Kruibeke B

Door afgelopen vrijdagavond de uitwedstrijd bij het bescheiden geklasseerde PD Kruibeke met 1-3 te winnen - een stand overigens die al bij de rust was bereikt - handhaaft de beloften ploeg van SGW zich in de top met een voorlopige vijfde plaats in het tussenklassement.

De formatie van hoofdcoach Jonas Van Broeck moest het dit keer doen zonder de altijd bedrijvige en overal aanwezige Thomas Vercauteren (geselecteerd dat weekeinde voor de A-kern) alsmede Ward Van Duyse, Diaz Van Broeck en Sven Prenen.

SGW begon sterk aan de match want binnen de eerste vijf minuten van het duel leidde de equipe van Jonas Van Broeck reeds met 0-2 dank zij treffers van Cedric Leonhart en Flor Van Mieghem. Even later scoorde Cedric Leonhart zijn tweede doelpunt en SGW’S derde treffer en de bordjes wezen derhalve 0-3 aan. Uit het niets kwam de thuisclub vervolgens terug tot 1-3 hetgeen tevens ook de ruststand was.

In een gezapige tweede helft werd er niet meer gescoord, met een goede mentaliteit werd niets weggegeven, zodat de eindstand volkomen verdiend en terecht 1-3 werd in het voordeel vooralsnog van SGW. In de 63ste minuut werd SGW-speler Cedric Leonhart door leidsman Matthias Ivens met geel bestraft. Dat was overigens de enige kaart die de arbiter trok in dit duel.

Zaterdagmiddag aanstaande speelt men om 14.30 uur op eigen terrein tegen Kallo. Geen gemakkelijke opgave overigens want deze tegenstander staat thans op de zesde plaats, mocht SGW dat duel winnen dan kan men stijgen in het voorlopige klassement.

De stand heeft momenteel een vertekend beeld want niet alle teams hebben het zelfde aantal wedstrijden gespeeld. De voorlopige stand aan de kop van het klassement is op dit moment als volgt:

1 Sint-Pauwels 9-22, 2 FC Gerda Sint-Niklaas 10-22, 3 FC Moerbeke A 8-21, 4 FC Bosdam Beveren 10-21, 5 SGW 9-18 en 6 Kallo 9-17.

De andere uitslagen uit die reeks van het afgelopen weekeinde zijn:

White Boys – FC Bosdam Beveren 0-4, Sint-Pauwels – FC Moerbeke A 4-1, Meerdonk – FC Sint-Niklaas 3-1, Kallo – Rupelmonde 7-0 en FC Eksaarde A – Eendracht Verrebroek 7-0.

Arthur Eeckhout


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x