13 oktober 2019

Beloften SGW klopten verdiend dorpsgenoot FC Hoogeinde

De beloften ploeg van SGW heeft afgelopen zaterdagmiddag het dorpsduel op het veld van FC Hoogeinde volkomen verdiend en terecht met 2-4 gewonnen van de gelijknamige club. Bij de rust leidden de manschappen van hoofdcoach Jonas Van Broeck al met 1-2.

SGW startte het duel met offensieve bedoelingen hetgeen al na amper twee minuten spelen in de eerste helft leidde tot het openingsdoelpunt van Thibault Tack na een puntgave assist van Flor Van Mieghem. Nauwelijks tien minuten later werd die SGW-voorsprong verdubbeld tot 0-2 dank zij een owngoal van een verdediger van de thuisclub die zijn eigen doelman, Bram Schamphelaere, passeerde. Met deze snelle 0-2 verkregen voorsprong zat de formatie van SGW na amper een kwartier spelen al enigszins op rozen ware het niet dat thuisspeler Jorick Thys even voor het half uur tot 1-2 milderde. Er was dus weer van alles mogelijk. Na een sterke aanvangsfase liet SGW de thuisclub weer terug in de wedstrijd komen. In het verdere verloop van de eerste helft werd er niet meer gescoord zodat half time wedstrijd arbiter Luc Van Lombergen de beide ploegen met een kleine 1-2 voorsprong ten voordele van SGW naar de kleedkamers dirigeerde.

Rond het uur scoorde thuisspeler Jetto Ligot onverwacht de gelijkmaker (2-2) en met nog een uur te voetballen moest SGW weer alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. De betere techniek en slimheid in het spel van de ploeg van SGW-hoofdcoach Jonas Van Broeck zorgde in een tijdsbestek van nog geen tien minuten spelen voor een 2-4 voorsprong dank zij doelpunten van respectievelijk Roan Vlassenrood, ook hij deed het weer als invaller, en Flor Van Mieghem.

Dankzij deze 2-4 overwinning heeft de ploeg van SGW weer de nodige moed geput voor het verdere verloop van de competitie. Af en toe werden er wat harde tackles cq overtredingen gemaakt hetgeen voor de leidsman aanleiding gaf om vermanend op te treden. Twee spelers van de thuisclub werden met geel bestraft (Gianni Reho en Mohamed Azarkhan) terwijl Yannick Van Mullem rechtstreeks rood kreeg nadat deze een slaande beweging had gemaakt tegen een tegenstrever. Bij de winnende formatie van SGW werden drie spelers met geel bedacht: Cedric Leonhart, captain Arno Nachtegael en Senne De Rudder.

De beloften ploeg van SGW staat nu op een gedeelde derde plaats tezamen met FC Bosdam Beveren met elk twaalf punten uit zes gespeelde duels, alleen het doelsaldo van FC Bosdam Beveren is iets beter dan dat van SGW.

Koploper op dit moment is FC Moerbeke A dat na vijf gespeelde wedstrijden de maximale score van vijftien punten heeft bereikt. De voorlopige stand in het tussenklassement heeft wel een vertekend beeld daar niet alle ploegen evenvele wedstrijden heeft gespeeld.

De eerstvolgende match voor de beloften ploeg van SGW vindt komende zaterdag middag plaats. Om 15.00 uur ontvangt men dan in het eigen Houtvoort stadion de nummer twee uit het klassement FC Gerda Sint-Niklaas.

De andere uitslagen van het voorbije weekeinde uit die reeks zijn:

PD Kruibeke B – FC Bosdam Beveren 0-3, Sint Pauwels – Meerdonk 5-1, FC Eksaarde A – FC Sint-Niklaas 8-0, Kallo – White Boys 4-1 en FC Gerda Sint-Niklaas – Rupelmonde 3-0.


Arthur Eeckhout


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x