10 februari 2019

Beloften SGW speelden gelijk bij JV Kruibeke B

In een van beide kanten pover gespeelde duel heeft de beloften ploeg van SGW afgelopen zaterdagmiddag in de uitwedstrijd in Kruibeke teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld tegen de beloften van het plaatselijke JV Kruibeke B. 

Op basis van een betere tweede helft had de formatie van hoofdcoach Jonas Van Broeck meer verdiend dan een gelijkspel. In een gelijk opgaande eerste helft werd er niet gescoord zodat er met een dubbelblanke stand kon worden gerust. Na de hervatting was er weer voor beide partijen van alles mogelijk. De beste man aan SGW-zijde was doelman Ziggy De Koster die zowel voor- als na de pauze diverse goede reddingen heeft verricht en zo zijn ploeg aanvankelijk kon behoeden voor tegentreffers. In de begin fase van de tweede helft werd er een goede SGW-aanval opgezet door Matthias De Vleesschhauwer maar spits Jaron Van Strijdonck miste jammerlijk.

In de twaalfde minuut kwam zowaar de thuisclub op een 1-0 voorsprong dank zij een doelpunt van Tom Ocket. De mannen uit Sint-Gillis-Waas waren zodoende weer op achtervolgen aangewezen maar de tot dan toe verdiende gelijkmaker kwam er een kwartier voor tijd. Uit een door Matthias De Vleeschhauwer genomen vrije trap trapte Roan Vlassenrood de 1-1 binnen achter de geslagen thuisdoelman Arno Zels. Enkele minuten voor affluiten van de overigens bekwaam leidende scheidsrechter Gilbert Verberckmoes kwam SGW-talent Brent Beck bij een duel om de bal vrij ernstig ten val. Bij die val liep hij een breuk op in de linker-bovenarm en moest hij op een draag berrie worden afgevoerd richting kleedkamer. De in allerijl opgeroepen ambulance kwam snel ter plaatse en later op de dag werd hij al geopereerd in het ziekenhuis van Sint-Niklaas. In de loop van zondag mocht hij al naar huis.

Wij van de beloften ploeg wensen hem natuurlijk veel beterschap en een voorspoedig herstel zodat de beloften ploeg van SGW weer snel van zijn acties kunnen genieten. In het resterende minuten van dat duel werd er niet meer gescoord. Het bleef derhalve 1-1.

De heenwedstrijd in Sint-Gillis-Waas werd op 13 oktober van het vorig jaar gewonnen door SGW met 3-1. In deze soms harde maar faire gespeelde match deelde de leidsman drie gele kaarten uit. Twee spelers van de thuisploeg verschenen in zijn boekje (Aaron Van Droogenbroeck en Bennert Robberecht). Ook Matthias De Vleeschhauwer van SGW kreeg een gele prent.

De pupillen van Jonas Van Broeck spelen aanstaande zaterdagmiddaag op verplaatsing in en tegen Baasrode, Dat duel begint om 15.00 uur. Datzelfde Baasrode kwam die middag op eigen veld niet in actie vanwege het algemene forfait van Heusden B.

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x