13 januari 2019

Beloften SGW spelen gelijk in en tegen Eendracht Verrebroek

De jonge beloften ploeg van SGW heeft zaterdagmiddag jl. op een door de druilerige regen moeilijk bespeelbaar geworden grasmat in en tegen E. Verrebroek teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld. De heenwedstrijd op 15 september van het vorig jaar in Sint-Gillis-Waas eindigde ook al in een gelijkspel (2-2). Reservedoelman van SGW, Ziggy De Koster stond voor het eerst weer onder de lat na zijn vingerbreuk opgelopen in de eerste competitiehelft op training waardoor hij een aantal weken uit de roulatie is geweest. Hij keepte een voortreffelijke partij hetgeen ook gezegd mag worden van zijn collega doelman van de thuisploeg en tevens captain van de ploeg, Glenn De Schepper. Wel is Ziggy De Koster onlangs een keer ingevallen als speler bij de beloften en dat was op 8 december van het vorig jaar in de uitwedstrijd tegen FC Moerbeke B en toen scoorde hij kort voor tijd de gelijkmaker waardoor de 2-2 eindstand op het scorebord verscheen.

De ploeg van hoofdcoach Jonas Van Broeck koos al meteen na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Khalil Afasi, die niet altijd de juiste beslissingen heeft genomen, de aanval, in het voetbaljargon is namelijk de aanval de beste verdediging. Kort voor het half uur zette de goed spelende Brent Beck een mooie aanval op gang. Hij gaf een knappe voorzet op Arno Nachtegael en diens kopbal werd gekeerd door de thuisdoelman die de bal via de kruising uit zijn doel wist te ranselen. Een snelle reflex overigens. In de eerste helft kreeg ook nog Senne De Rudder namens SGW een doelrijpe kans maar ook hij miste. Diep in de eerste helft werd SGW-aanvaller Flor Van Mieghem eigenlijk onreglementair neergelegd in het strafschopgebied maar de scheidsrechter was onverbiddelijk in zijn beslissing en liet doorspelen, dit ondanks de protesten van de SGW-spelers. Met een doelpuntloze tussenstand werd de rust bereikt.

De eerste kans na de rust was na amper twee minuten spelen voor thuisspeler Yannick Maes maar ook hij faalde oog in oog met de bezoekende doelman Ziggy De Koster. Uit één van de schaarse tegenstoten zette thuisspeler Nestor Millimono in de 49ste minuut zijn ploeg tegen de veldverhouding in op een verrassende 1-0 voorsprong waardoor SGW, over de gehele wedstrijd genomen de betere ploeg, weer op achtervolgen was aangewezen. SGW en haar vaste aanhang moest wachten tot de 85ste minuut voor aleer Jaron Van Strijdonck voor de terechte 1-1 gelijkmaker wist te zorgen. In deze stand kwam evenwel geen verandering meer en hoofdcoach Jonas Van Broeck verwoordde dit gelijke spel na afloop als volgt:

“Op basis van het vertoonde spel hadden wij recht op de volle winst. We hebben slechts één punt behaald en dat waren er twee te weinig” , aldus Jonas Van Broeck. Na afloop van het duel konden de spelers alsmede de begeleiding van beide ploegen in de kantine zich goed doen aan het verorberen van een lekkere zak met Vlaamse frieten. Normaliter zijn het na afloop boterhammen maar dit is een uitzondering op de regel.

De volgende wedstrijd voor de beloften ploeg van SGW staat reeds gepland aanstaande zaterdagmiddag (aanvang 15.00 uur) want dan komt Rupelmonde op bezoek in Sint-Gillis-Waas.


Supporters allen op post


Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x