9 augustus 2019

Beloften SGW verloren eerste duel Herwig Sport Cup tegen FC Eksaarde A

De beloften ploeg van SGW heeft donderdagavond jl. op eigen terrein het eerste duel om de Herwig Sport Cup van het Waasland 2019 tegen FC Eksaarde A met ruime 3-6 eindcijfers verloren. Gedurende de gehele wedstrijd was de thuisformatie van hoofdcoach Jonas Van Broeck voortdurend op achtervolgen aangewezen. De bezoekers opende in de eerste helft al snel de score. Via tegentreffers van Jaan Woltering en een onvervalste hattrick van uitblinker Jules Snauwaert stonden de bezoekers na ruim een half uur spelen reeds met 0-4 voor. Het derde- en vierde tegendoelpunt kwamen evenwel voort uit duidelijk buitenspel. Kort voor het verstrijken van de eerste helft milderde Diaz Van Broeck voor SGW tegen zodat de rust werd bereikt met een 1-4 achterstand voor de thuisequipe van Jonas Van Broeck.

Na de hervatting zorgde allereerst thuisspeler Louis Thyssen voor 2-4 waarna de bezoekers verder uitliepen naar 2-6 via doelpinten van Jaan Woltering en Yannick Timmerman. Uit een diep in de tweede helft door de leidsman wegens hands toegekende strafschop was het Sven Prenen die namens SGW deze elfmeter omzette in een treffer, zo de eindstand bepalend op 3-6 in het voordeel van de mannen uit Eksaarde. Na afloop van dat doelpuntrijke treffen werden er strafschoppen genomen en deze sessie eindigde in een 4-3 zege voor SGW. De return vindt komende woensdagavond plaats om 19.00 uur op het veld van FC Eksaarde. Daarvoor moeten de beloften van SGW al in actie komen voor een vriendschappelijk duel tegen streekgenoot VOS Reinaert. Dat duel staat geprogrammeerd voor zondagmiddag aanstaande (aanvang 15.00 uur) op één van de bijvelden van het eigen Houtvoort stadion.

Dezelfde namiddag met als aanvangstijd 16.00 uur oefent de A-kern van SGW, ook op eigen terrein, tegen derde provincialer Meerdonk.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x