19 januari 2020

Beloften SGW won doelpuntrijk treffen tegen KOFC Rupelmonde

In een doelpuntrijk treffen versloeg de beloften ploeg van SGW afgelopen zaterdagmiddag in het eigen en vertrouwde Houtvoort stadion het bezoekende KOFC Rupelmonde met 6-4 na bij de rust al met 3-2 te hebben voorgestaan. De thuisformatie van hoofdcoach Jonas Van Broeck had gedurende de gehele wedstrijd wel het beste van het spel maar moest weliswaar toch vier tegentreffers toestaan. Deze kwamen allemaal voort na flaters in de thuisverdediging.

De wedstrijd was nog maar net drie minuten op gang gefloten door scheidsrechter Etienne Nelis of de thuisploeg keek al tegen een 0-1 achterstand aan dank zij een treffer van bezoeker Maarten Vandermeiren.Tien minuten later kwam SGW op gelijke hoogte (1-1) door een doelpunt van Flor Van Mieghem na een mooie assist van Sander Puylaert. Halverwege de eerste helft zorgde Louis Thyssen namens SGW voor een 2-1 voorsprong die enkele minuten later teniet werd gedaan door de gelijkmaker (2-2) van de bezoekers, welke wederom op het conto kon worden geschreven van Maarten Vandermeiren. Even voor het half uur maakte Robbe Heirbaut na een assist van Thibault Tack er 3-2 van in het voordeel van SGW. In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord zodat de thuisploeg met een gevleide 3-2 voorsprong kon gaan rusten.

In een genietbare tweede helft werd er met de regelmaat van de klok lustig op gescoord. In de beginfase van die tweede helft vergrootte SGW de voorsprong tot 4-2 dank zij een doelpunt van Diaz Van Broeck na een assist van Arno Nachtegael. Dank zij een benutte strafschop van bezoeker Jelle Van Der Meiren na handsbal in de thuisverdediging verkleinde KOFC Rupelmonde de achterstand tot 4-3. Kort daarop zorgde Roan Vlassenrood op aangeven van Louis Thyssen voor 5-3 waarna dezelfde Louis Thyssen voor SGW een strafschop miste. In het laatste kwartier van de match kreeg SGW het nog benauwd doordat alweer Maarten Vandermeiren namens de bezoekers tegen scoorde tot 5-4 maar Louis Thyssen maakte zijn fout van zo even goed door in de slotfase voor de uiteindelijke 6-4 eindstand te zorgen. Een mooie overwinning van de thuisformatie maar de tegentreffers waren glad niet nodig geweest.

De eerstvolgende match staat voor de beloften ploeg van SGW pas gepland voor zaterdagmiddag 1 februari aanstaande (aanvang 15.00 uur) alwaar men dan op verplaatsing dient aan te treden tegen en bij Eendracht Verrebroek.

De overige uitslagen uit die reeks van het afgelopen weekeinde waren:

PD Kruibeke B – Sint-Pauwels 2-5, FC Gerda St.-Niklaas – FC Bosdam Beveren 3-2, Eendracht Verrebroek – FC Moerbeke A 0-5 (forfait), FC Eksaarde A – Meerdonk 2-2 en FC Hoogeinde – FC St.-Niklaas 5-1.

Tussenstand bovenaan de rangschikking ziet er thans voorlopig als volgt uit:

1 FC Moerbeke A 15-39, 2 FC Bosdam Beveren 17-39, 3 FC Gerda Sint-Niklaas 16-38, 4 Sint-Pauwels 14-29, 5 FC Eksaarde A 16-28 en 6 SGW 16-27.


Arthur Eeckhout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x