8 maart 2020

Blamerende nederlaag beloften ploeg SGW op veld van Eksaarde

Met een smalle selectie, hoofdcoach Jonas Van Broeck had maar de beschikking over twaalf spelers, reisde de beloften ploeg van SGW afgelopen zaterdagmiddag rond de klok van 13.15 uur af naar Eksaarde om daar enkele uren later een blamerende 8-0 nederlaag op te lopen tegen concurrent FC Eksaarde A, de huidige nummer drie in het tussenklassement terwijl SGW vierde staat. Het heen duel tussen beide ploegen leverde op 2 november van het vorig jaar nog een 3-1 overwinning op voor SGW. Om uiteenlopende redenen kon hoofdcoach Jonas Van Broeck niet beschikken over een aantal spelers, dus hij moest roeien met de riemen die hij bezat.

Om even over 15.00 uur werd de wedstrijd op gang gefloten door vervangscheidsrechter Claude Vandendorpe die op het allerlaatste moment de aangewezen referee Jens De Maertelaere moest vervangen die niet is komen opdagen. Het merendeel van de acht tegendoelpunten kwam tot stand uit persoonlijke fouten in de SGW-verdediging. In een tijdsbestek van nog geen negen minuten spelen in de eerste helft wist de thuisploeg driemaal te scoren. Thuisspeler Yannick Timmerman zorgde in de dertiende minuut voor het openingsdoelpunten waarna Sebastian Smet (19e minuut) en Ewout Picavet (22sste minuut) de voorsprong voor FC Eksaarde A wist uit te breiden tot 3-0. De bezoekers uit Sint-Gillis-Waas kwamen in die periode nauwelijks tot offensieve daden met noemenswaardig kort voor tijd nog de beste mogelijk om een doelpunt te maken via Thibault Tack maar ook hij deelde die middag in de malaise door die kans te misen. De rust werd bereikt met een 5-0 voorsprong voor FC Eksaarde A dank zij treffers van Jules Snauwaert (34ste minuut) en Jurgen Carl Van De Voorde (44ste minuut).

De tweede helft verliep in eenzelfde scenario als in het eerste bedrijf. Dank zij treffers van Stef Van Audenaerde (53ste minuut), een owndoelpunt van Yannick Schins (58ste minuut) en Sven De Backer (88ste minuut) werd de match afgefloten met een zware en blamerende 8-0 nederlaag voor de mannen uit Sint-Gillis-Waas.

De beloften ploeg van SGW kan zich komende zaterdagmiddag revancheren als PK Kruibeke B met aftrap om 15.00 uur op bezoek komt in het Houtvoort Stadion.

In dezelfde reeks eindigde het duel tussen Meerdonk en FC Bosdam Beveren in een 2-2 gelijk spel. De andere duels werden uitgesteld en dat waren: PD Kruibeke B – Rupelmonde, White Boys – Eendracht Verrebroeck, Sint-Pauwels – FC Sint-Niklaas en Kallo – FC Moerbeke A.

Het laatste duel tussen FC Gerda WSN en FC Hoogeinde werd uit de wedstrijdkalender geschrapt vanwege het algemene forfait van FC Gerda WSN voor de rest van het seizoen. Clubs die tegen FC Gerda WSN punten hebben gepakt moesten die allemaal weer inleveren terwijl hun duels als zijnde niet gespeeld dienden te moeten worden beschouwd. De ploeg uit Sint-Niklaas daalde daardoor uit de subtop naar de laatste plaats in het voorlopige tussenklassement. Door het terugtrekken van deze ploeg uit de lopende competitie ziet de voorlopige tussenstand na de matchen van het voorbije weekeinde er aan de kop van de ranglijst als volgt uit:

1 FC Bosdam Beveren 20-46, 2 FC Moerbeke A 18-45, 3 FC Eksaarde A 21-44, 4 SGW 19-36 en 5 Kallo 18-34.


Arthur Eeckhout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x