03 februari 2019

Brent Beck scoorde in blessuretijd

De beloften ploeg van SGW klopte afgelopen zaterdagmiddag op de wegens de vele neerslag van de laatste dagen drassig geworden grasmat van het eigen Houtvoort stadion FC Daknam A in blessuretijd met 3-2. Bij SGW deed A-kernspeler Sander Puylaert mee en ook hij speelde een goede wedstrijd, zonder natuurlijk de andere spelers te kort te doen. Dit na een bevredigende wedstrijd met doelkansen over en weer voor beide ploegen. Het venijn zat dit keer in de slotfase van het door scheidsrechter Marc Beniers geleide duel. Er ontstonden aan het eind van het duel wat onvriendelijkheden met wat handgemeen aan beide kanten hetgeen resulteerde in twee uitsluitingen na twee maal geel voor beide spelers. Dit had uiteraard niets meer met voetbal te maken. Eerst kon Robbe Heirbaut van SGW voortijdig gaan douchen en kort daarop mocht ook bezoeker Ismail Bentouham vertrekken.

Het duel was nog maar amper tien minuten aan de gang of SGW keek al tegen een 0-1 achterstand aan na een benutte strafschop van Ismail Bentouhami van FC Daknam A, terecht toegekend door de leidsman na een haakfout binnen het strafschopgebied van Brent.Beck. De formatie van hoofdcoach Jonas Van Broeck was zodoende weer op achtervolgen aangewezen en nauwelijks vier minuten later scoorde Jaron Van Strijdonck namens SGW de gelijkmaker (1-1). Halverwege de eerste helft kwam SGW zowaar op een 2-1 voorsprong na een fantastisch genomen hoekschop van Cedric Leonhart , een goed indraaiende bal, waarop de bezoekende doelman Aaron Fierens zich danig verkeek door de bal zelf in het eigen doel te werken. Verder verliep de eerste helft evenwichtig die afgesloten werd met een 2-1 voorsprong voor de thuisclub.

Na de hervatting wilde SGW die voorsprong uitbreiden oftewel op zijn minst consolideren. Een onoplettendheid in de thuisverdediging was er een kwartier voor tijd de oorzaak van dat FC Daknam A alsnog langs zij kon komen via een treffer van Tycho De Bock (2-2). De laatste tien minuten van het duel had overigens niets meer met voetbal te maken. Diverse spelers van beide teams raakten gefrustreerd. Er ontstonden wat opstootjes her en der met zoals gezegd twee uitsluitingen.

Het laatste woord was dit keer voor Brent Beck, ook hij werd eerder met geel bestraft, die in blessuretijd uiteindelijk voor de 3-2 eindstand en overwinning derhalve voor de thuisclub wist te zorgen.

Koploper in de beloften competitie is Hamme-Zogge, op de tweede plaats gevolgd door FC Daknam A terwijl SGW momenteel vijfde staat in het tussenklassement. De achterstand op koploper Hamme-Zogge bedraagt nu al dertien punten. Plaatsgenoot FC Hoogeinde versloeg dezelfde middag op verplaatsing Baasrode met 1-5.

Zaterdagmiddag aanstaande moeten de beloften van SGW op bezoek bij JV Kruibeke B, een duel dat overigens pas om 15.30 uur begint (dit in tegenstelling tot de normaal geplande aanvangstijd van 15.00 uur).


Supporters allen op post


Arthur Eeckhout


Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x