19 september 2019

Doelpuntrijk treffen beloften ploeg SGW

Maar liefst elf treffers vielen er te noteren tijdens het competitieduel van de beloften ploeg van SGW afgelopen zaterdagmiddag op eigen terrein tegen KFC Moerbeke A. Het duel eindigde voor de ploeg uit Sint-Gillis-Waas in een 4-7 nederlaag na bij de rust reeds met 2-3 te hebben achtergestaan. De tegendoelpunten van de thuisploeg kwamen allemaal tot stand door persoonlijke fouten in de SGW-verdediging.

Al na amper vier minuten spelen in de eerste helft kwamen de bezoekers al op een 0-1 voorsprong dank zij een treffer van Jarno Delcourt maar nog in dezelfde minuut bracht aanvaller Robbe Heirbaut namens SGW, op aangeven van Victor Dams, de partijen langs zij (1-1). De eerste helft verliep verder evenwichtig met kansen voor beide ploegen. Op aangeven ditmaal van Robbe Heirbaut zette Victor Dams SGW rond de negentiende minuut de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Nauwelijks vijf minuten later zorgde bezoeker Jarne Buytaert voor de gelijkmaker (2-2). Op slag van rust werd het zelfs nog 2-3 voor de bezoekers dank zij een doelpunt van wederom Jarno Delcourt, zijn tweede van de wedstrijd. Met deze 2-3 achterstand voor SGW floot arbiter Marc Beniers voor de gelijkmaker.

In een meer dan genietbare tweede helft werd er met de regelmaat van de klok veelvuldig gescoord. De tweede helft was nog maar amper begonnen of de thuisspelers moesten al tegen een 2-4 achterstand aankijken na een benutte strafschop van Gilliam Polfliet. Dit na een overtreding van Victor Dams binnen het strafschopgebied. In de 50ste minuut zorgde bezoeker Jordy Noeninckx voor een ruimere 2-5 voorsprong voor KFC Moerbeke A. Even over het uur deed Victor Dams op aangeven van Flor Van Mieghem wat terug voor SGW door tegen te scoren (3-5). In de laatste twintig minuten waren de thuisspelers het spoor helemaal bijster want dank zij treffers van weer Jordy Noeninckx en nogmaals Gilliam Polfliet (strafschop) gingen de bezoekers de slotfase in met een ruimere 3-7 voorsprong. In de slotminuut bepaalde thuisspeler Thibault Tack de eindstand in 4-7 voor de ploeg uit Moerbeke.

Voor de ploeg van SGW-hoofdcoach Jonas Van Broeck was dit een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten en zich op te laden voor het volgende competitieduel. Dat zal zijn zaterdagmiddag aanstaande met als aanvangsuur 15.00 uur op het veld van Rupelmonde.

De aankomende tegenstander is momenteel na twee gespeelde wedstrijden nog puntloos.


Arthur Eeckhout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x