08 maart 2019

Dorpsderby leeft enorm in St.-Gillis-Waas

De A-kern van SGW staat aan de vooravond van de moeilijke verplaatsing naar FC Hoogeinde, een tegenstander die morgenavond met als aftrap 19.30 uur bestreden zal moeten worden. Geen gemakkelijke opgave overigens, zo vinden ook onze hoofdcoach Yves Michelet alsmede één van de ervaren spelers van de A-kern van SGW, Tom Van Den Bossche.

Het thuisduel tegen de buren van FC Hoogeinde werd op 4 november van het vorig jaar maar ternauwernood door SGW met 3-2 gewonnen.

Yves Michelet: “ De wedstrijd tegen FC Hoogeinde is de derby bij uitstek en leeft enorm in beide kampen. Hier word al weken en dagen naar uitgekeken. Het zal derhalve een match gaan worden die niet simpel zal verlopen. Wij missen twee spelers die beiden geschorst zijn, te weten captain Hendrik De Maeyer en spits Pieter Vervaet. Dat is een enorme aderlating en zij zijn gevestigde waarden binnen het team. FC Hoogeinde zal ongetwijfeld met het nodige vertrouwen en enthousiasme ons tegemoet treden en het SGW zo moeilijk mogelijk maken. Alle hens aan dek met onze nog jongere ploeg,” aldus Yves Michelet die ook volgend seizoen aanblijft als hoofdcoach.

Ook de ervaren Tom Van Den Bossche, tegen FC Hoogeinde de gelegenheidscaptain bij afwezigheid van Hendrik De Maeyer, vindt een derby op verplaatsing zeker geen gemakkelijke opgave. “Deze tegenstander zal bijzonder gemotiveerd zijn. We gaan voor de volle winst maar van onderschatting zal zeer zeker geen sprake zijn, dit in de wetenschap dat we thuis maar met 3-2 van deze dorpsgenoot hebben weten te winnen. Willen we bij de top vijf blijven om zo nog een eindronde te kunnen spelen zullen we zeer zeker moeten winnen. Een derby is altijd iets speciaals,” aldus Tom Van Den Bossche die reeds eerder te kennen heeft gegeven om na dit seizoen zijn indrukwekkende voetballoopbaan te beëindigen.


Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x