15 oktober 2018

Eerste competitiezege op eigen terrein voor beloften SGW

Onder een stralend najaarszonnetje behaalde de jeugdige beloften ploeg van SGW afgelopen zaterdagmiddag in het eigen Houtvoort stadion de eerste thuiszege van deze competitie die nog maar enkele maanden oud is.

Met een verdiende 3-1 overwinning werd tegenstander JV Kruibeke B huiswaarts gestuurd.

De ploeg van de beide coaches Jonas Van Broeck en Vincent Deckers schakelde in de tweede helft een tandje hoger en tegen dat hogere tempo waren de bezoekers niet opgewassen, getuige de twee doelpunten die nog werden gescoord.

De wedstrijd was nog maar amper één minuut oud of SGW nam al met 1-0 de leiding dank zij een treffer van Jaron Van Strijdonck.

De aanvangsfase leek hoopgevend voor de thuisclub maar het warme weer (de spelers van beide ploegen moesten regelmatig hun dorst lessen) was er mede debet aan

dat het tempo aanvankelijk uit de wedstrijd verdween.

Halverwege de eerste helft konden de bezoekers zelfs gelijkmaken via een treffer van Tom Ocket en met die 1-1 stand brak tevens ook de rust aan.

In een aangenamere tweede helft werd de thuisclub sterker en via doelpunten van Brent Beck en Matthias De Vleeschhauwer stond er na negentig minuten spelen een verdiende en niet eens geflatteerde 3-1 thuisoverwinning op het scorebord. In dit overigens fair gespeelde duel werden twee strafschoppen gemist. Roan Vlassenrood miste voor SGW en Tom Ocket deed datzelfde voor JV Kruibeke B.

De overigens voortreffelijk leidende scheidsrechter Stefan De Wolf deelde drie gele kaarten uit.

Twee spelers aan de zijde van de bezoekers (Tom Felix en Kevin Anthonis kregen een gele prent en ook thuisdoelman Ziggy De Koster ontving geel.

De eerste thuisoverwinning van deze competitie werd na afloop van deze match eerst op het veld, later in de kleedkamer en kantine uitbundig gevierd en dit onder het genot van een heerlijk biertje want dat hadden de mannen van Jonas Van Broeck en Vincent Deckers wel verdiend na afloop van een duel dat echt onder zomers omstandigheden (niet te geloven dat het in een maand als oktober nog zo warm kan zijn) werd gespeeld.

De volgende competitiewedstrijd voor de beloften ploeg van SGW staat reeds gepland komende zaterdag wanneer men op verplaatsing moet naar Baasrode (aanvang 15.00 uur).

Baasrode kwam dit weekeinde niet in actie doordat tegenstander Heusden B algemeen forfait had gegeven.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x