03 september 2018

Eerste driepunter voor A-kern SGW is binnen

De A-kern van het hernieuwde SGW, dit seizoen weliswaar uitkomend in de vierde provinciale, begon voortvarend aan de nieuwe voetbalcompetitie.
Het eerste duel afgelopen zondagmiddag op het veld van FC SKV Overmere leverde een terechte 1-2 zege op voor de manschappen van hoofdtrainer Yves Michelet.
Bij de ploeg uit Sint-Gillis-Waas ontbrak nog altijd de geblesseerde doelman Ziggy De Coster, maar zijn vervanger Jochim Reybrouck toonde op bepaalde momenten ook zijn grote klasse.
Om studieredenen was ook Bo De Moor niet van de partij.

De eerste helft verliep voor beide partijen gelijk opgaand met doelkansen over en weer.
Een vliegend schot even over het half uur van SGW-speler Pieter Vervaet belandde op de dwarsligger en had een beter lot verdiend. Aan de overzijde kreeg ook thuisspeler Matthias Paellinck  een grote doelkans maar ook hij miste voor de ploeg van hoofdtrainer Kristof Fiers.
Zes minuten voor het rustsignaal moest SGW-speler Jasper Kegels geblesseerd het veld verlaten. In zijn plaats kwam Sander Puylaert. Beide partijen leken zodoende op een 0-0 ruststand af te zullen stevenen maar het slotakkoord was in de 45ste minuut voor bezoeker en captain Hendrik De Maeyer die na een goed opgezette aanval op links van Tom Van Den Bossche de bal op zijn pantoffel nam en het leer loeihard in de rechter hoek achter de gepasseerde thuisdoelman Kenneth Van Avermaet schoot. Zodoende kon SGW met een 0-1 voorsprong aan de tweede helft beginnen.

Rond het uur kreeg de ploeg van SGW een tegenvaller te verwerken doordat thuisspeler Jan Bulté zijn ploeg langszij bracht (1-1). SGW was zodoende weer op achtervolgen aangewezen en het was aanvaller Pieter Vervaet die in de 74e minuut voor de 1-2 tussen stand wist te zorgen. In het resterende gedeelte van de wedstrijd kwam in die stand geen verandering meer zodat de eerste driepunter voor de ploeg van SGW binnen is.

Bij SGW werden na de rust de basisspelers Kjell Van Overmeire en Jens Van Overmeire nog gewisseld voor respectievelijk Frederic Van Hoorde (46e minuut) en Nick Vanhaevermaet (73e minuut).
Na afloop vloeide het bier rijkelijk in de SGW-kleedkamer en daar had men natuurlijke alle redenen voor. 

Er kon zodoende een feestje worden gebouwd. Bij terugkomst in de thuisbasis volgde eerst nog een gezellig samenzijn in De Koerier van waaruit men ook kort na de middag is vertrokken. Degenen die dat nog wilden konden later op de avond nog hun vertier zoeken in de diverse attracties op de kermis dan wel in de diverse horeca-etablissementen.

Dat het voetbal thans weer in Sint-Gillis-Waas leeft, mag wel blijken uit het feit dat het duel werd bijgewoond door vele supporters en sympathisanten uit het Waasland. Het was toch al een goed weekeinde voor de gemeente Sint-Gillis Waas want ook plaatsgenoot FC Hoogeinde won thuis met 1-0 van Sombeke.

Aanstaande zondagmiddag (aanvang 15.00 uur) speelt SGW zijn eerste thuiswedstrijd tegen naar verwachting titelkandidaat nummer één HO Kalken B. Deze ploeg won ook zijn eerste thuisduel tegen Eendracht Zele B met 2-1.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x