13 maart 2019

Geen cadeauke voor de A-kern ....

SGW heeft afgelopen zaterdagavond de wedstrijd op verplaatsing tegen dorpsrivaal FC Hoogeinde met de nodige moeite ( 2-3) weten te winnen. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde op 4 november van het vorig jaar ook in een 3-2 zege voor SGW. Vooraf ging men er in SGW-kringen vanuit dat dit een moeilijke wedstrijd zou gaan worden hetgeen ook gebleken is. Hoofdcoach Yves Michelet van SGW kon voor dat duel geen beroep doen op captain Hendrik De Maeyer en spits Pieter Vervaet (beiden geschorst) alsmede de met verlof zijnde Yannick Merckx.

De bezoekers begonnen sterk aan de match die bijgewoond werd door ruim tweehonderd enthousiaste toeschouwers van beide ploegen. Na amper elf minuten spelen in de eerste helft kwam SGW op een 0-1 voorsprong via een treffer van Jens Van Overmeir die een mooie combinatie tussen Jasper Kegels en Bo De Moor doeltreffend afrondde. In het verdere verloop van de eerste helft heeft SGW het spel gedomineerd en gecontroleerd met enkele kleine kansjes via Jaron Van Strijdonck en Nick Vanhaevermaet. In de voorlaatste minuut verdubbelde SGW de voorsprong tot 0-2 via een doelpunt van Nick Vanhaevermaet nadat Jaron Van Strijdonck eerst op de paal had gekopt. Met die 0-2 voorsprong brak tevens de rust aan.

In de tweede helft speelde SGW tegen de wind in. De spelers van FC Hoogeinde hanteerden voortdurend de lange bal naar de lange spitsen alwaar de manschappen van hoofdcoach Yves Michelet de nodige moeite mee hadden om die te verwerken. Het meeste gevaar kwam dan ook van de thuisclub en was vooral dreigend op het middenveld met de nodige inworpen. SGW kwam zodoende moeilijk aan voetballen toe. FC Hoogeinde-speler Yannick Van Mullem scoorde in de 65ste minuut, al dan niet in buitenspel, de aansluitingstreffer (1-2). De thuisclub bleef dreigen en vijf minuten voor tijd was het Stefan Van Leugenhaege die vanop rechts de bal mooi in de verste hoek binnentrapte achter de geklopte bezoekende doelman Jochim Reybrouck. In de 87ste minuut scoorde wederom Nick Vanhaevermaet de winnende treffer voor SGW na een mooie vrije trap van specialist Jordy Vermeulen waarna Nick Vanhaevermaet aan de tweede paal de 2-3 binnentikte.

Scheidsrechter Renaat Slock moest in dat duel twee maal de gele kaart tonen en wel voor thuisspeler Kevin Schelfhout alsmede voor Tom Van Den Bossche van SGW die vanwege absentie van Hendrik De Maeyer de captain was. SGW-hoofdcoach Yves Michelet verving na de pauze zijn basisspelers Jaron Van Strijdonck en Jasper Kegels door respectievelijk Matthias De Vleeschhauwer (73ste minuut) en Cedric Leonhart (81ste minuut). Al met al een zwaar bevochten 2-3 zege voor SGW. Op basis van de eerste helft is die overwinning zeer zeker verdiend maar men moest toch tot het uiterste gaan om tot een zege te kunnen komen en dit tegen een moedige tegenstander (FC Hoogeinde) die met veel inzet en wilskracht speelde.

In het voorlopige tussenklassement staat SGW op een keurige derde plaats met weliswaar elf punten achterstand op de onbetwiste koploper Hamme-Zogge. Deze leider verpletterde dezelfde avond Baasrode op eigen veld met 0-10. Nummer twee, Rupelmonde, kwam op deze 25ste speelronde niet in actie doordat het thuisduel tegen Overmere vanwege het stormachtige weer van afgelopen zondag geen doorgang kon vinden. Om dezelfde reden werd ook het duel tussen Daknam en SVH Waasmunster uitgesteld. De spelers van SVH Waasmunster waren reeds ter plaatse toen de scheidsrechter besloot om het duel in extremis af te gelasten vanwege de storm die rond het middaguur kwam opzette en voor gevaarlijke situaties zorgde.

Mijn slot conclusie was dat we een sportieve wedstrijd hebben gezien tussen twee aanvallend ingestelde ploegen met weinig echte doelkansen maar wel met vele doelpunten en een spannend einde. Een mooi scenario voor een leuke derby. Na afloop was het nog lang gezellige in de knusse kantine van FC Hoogeinde.

De grote winnaar van deze burenstrijd was ongetwijfeld de penningmeester van de thuisclub want in geen tijde was het zo druk geweest als afgelopen zaterdagavond.

Komende zondagmiddag moet SGW wederom op verplaatsing naar PD Kruibeke dat afgelopen zondagmiddag knap met 2-2 gelijkspeelde bij Eendracht Zele B.

Het duel in Kruibeke begint om 15.00 uur.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x