01 april 2019

Gelijkspel B-kern SGW

De beloften ploeg van SGW heeft afgelopen zaterdagmiddag op eigen terrein teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sombeke A. Het eerste duel in Sombeke eindigde op 24 november van het vorig jaar wel in een 1-3 zege voor de formatie van hoofdcoach Jonas Van Broeck. 

SGW was de gehele wedstrijd wel de betere ploeg maar eens voor het vijandelijke doel gekomen ontbrak het aan de juiste afwerking van de voorwaartsen. Tegen de veldverhouding in kwamen de bezoekers in de twaalfde minuut van de eerste helft verrassend op een 0-1 voorsprong dank zij een treffer van Vince Bradley. De thuisploeg was zodoende weer op achtervolgen aangewezen , men probeerde het wel maar in de eerste helft lukte het niet meer om de bezoekende doelman Yannick De Wilde te kunnen passeren zodat de rust aanbrak met een 0-1 achterstand voor de manschappen van hoofdcoach Jonas Van Broeck.

Na zijn speech in de kleedkamer begon SGW met aanvallende bedoelingen aan de tweede helft. In de 50ste minuut kwam de thuisclub langszij. Een goed opgezette aanval door Flor Van Mieghem werd doeltreffend afgerond door de huidige topscoorder van de ploeg, Arno Nachtegael. Na deze gelijkmaker probeerde SGW nog in de resterende tijd om nog een doelpunt te forceren. Kansen op een winnende goal kwamen er nog wel maar tot scoren kwam het niet meer zodat scheidsrechter Marc Beniers na negentig minuten met een 1-1 stand voor het einde kon fluiten. 

Er werden gedurende die wedstrijd soms harde duels uitgevochten hetgeen resulteerde in vier gele kaarten, één voor SGW (Roan Vlassenrood) en drie voor de bezoekers (Kenneth Mackin, Davy Praet en Stef Peeters). Opmerkelijk feit is nog te noemen dat veteraan Davy Praet met zijn 56 jaar en tevens captain van de bezoekende ploeg , een beresterke wedstrijd speelde als verdediger en was overal te vinden. Hij vormde een moeilijk te nemen hindernis voor de voorwaartsen van SGW. Ook SGW-doelman Ziggy De Koster moest enkele malen goed ingrijpen en tussenbeide komen om een tegendoelpunt te voorkomen.

Zaterdagmiddag aanstaande (aanvang 15.00 uur) moet men op verplaatsing naar SVH Waasmunster hetgeen meteen ook de laatste uitwedstrijd is van deze beloften competitie. Datzelfde SVH Waasmunster kwam zaterdag jl. niet in actie vanwege het algemene forfait van en bij Heusden B.

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x