07 april 2019

Gelijkspel beloften ploeg SGW

De beloften ploeg van SGW speelde afgelopen zaterdagmiddag in Waasmunster tegen het plaatselijke SVH Waasmunster met 1-1 gelijk. Het was tevens de laatste competitiematch dit seizoen op verplaatsing. De formatie van hoofdcoach Jonas Van Broeck kon voor dat duel geen beroep doen op vaste doelman Ziggy De Koster. Hij moest daags nadien het doel verdedigen van de eerste ploeg vanwege absentie van geblesseerde eerste doelman Jochim Reybrouck. Daardoor verscheen in het SGW-doel veldspeler Bob De Hertogh die een goede wedstrijd keepte. Ook ontbeerde de ploeg uit Sint-Gillis Waas de geschorste Roan Vlassenrood alsmede het al enige tijd geblesseerde beloften talent Brent Beck. Ook ontbrak captain Hans Mennes vanwege een blessure. Bij afwezigheid van Hans Mennes droeg Laurens Deckers de captainband. De beste man in het team van SGW-hoofdcoach Jonas Van Broeck was ditmaal Yannick Schins.

In de eerste helft van het duel golfde het spel op en neer met schaarse doelkansen voor beide ploegen. Terecht werd de eerste helft door de goed leidende scheidsrechter Jurgen De Bondt dan ook afgesloten met een 0-0 tussenstand.

Na de rust waren er wat kleine doelkansen voor SGW maar het vizier van de spitsen stond voorlopig nog niet op scherp. Men moest wachten tot ruim een kwartier voor het einde van de match vooraleer er een doelpunt te noteren viel. Het was weliswaar tegen de veldverhouding in dat de thuisploeg de score opende via een treffer van Stef Peeters. Vijf minuten voor affluiten kwam SGW langszij via een doelpunt van Matthias De Vleeschhauwer (zijn achtste competitietreffer) op aangeven van invaller Flor Van Mieghem die tevens net als zijn medespelers kan terugblikken op een verdienstelijk gespeelde match. In de resterende minuten vielen er geen treffers meer zodat het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De leidsman deelde in dat duel drie gele kaarten uit, twee aan de thuisspelers (Brecht Van Roey en Dagmar Van Driessche) en één aan SGW-speler Sander Puylaert. Dorpsgenoot FC Hoogeinde leed dezelfde middag een gevoelige 0-4 thuisnederlaag tegen kampioen Hamme-Zogge.

Gezien de voorlopige tussenstand in het klassement (een derde plaats voor SVH Waasmunster en de vierde stek voor SGW) was dat wel een billijke einduitslag maar met wat meer geluk en precisie had er meer in gezeten voor SGW.

Na afloop van dat duel konden de spelers en technische staf bij thuiskomst in Sint-Gillis-Waas in café De Blinker aanschuiven aan een lekkere maaltijd (frites met stoofvlees). Dit onder het genot van een alcoholische versnapering.

Komende zaterdagmiddag (aanvang 15.00 uur) sluit de B-kern van SGW het seizoen af met een thuismatch tegen FC Moerbeke B waartegen men het eerste duel met 2-2 gelijkspeelde.

Supporters allen op post

Arthur Eeckhout

Graag een wedstrijd bijwonen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x